Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 500 de dosare penale pentru muncă la negru, în 162 de cazuri a început urmărirea penală

Peste 500 de dosare penale pentru muncă la negru au fost făcute în urma controalelor la angajatori, iar în 162 de cazuri a fost deja începută urmărirea penală, cele mai multe infracţiuni fiind găsite la firmele de construcţii, pază şi protecţie, comerţ şi servicii, informează, miercuri, MMFPS.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) arată, într-un comunicat de presă, că au fost întocmite 525 de dosare penale pentru angajatori care aveau mai mult de cinci persoane fără contracte de muncă, potrivit bilanţului preliminar realizat de inspectorii de la Inspecţia Muncii şi ofiterii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română.

Din cele 525 de dosare, 181 au fost finalizate, anchetatorii dispunând începerea urmăririi penale pentru 162 de angajatori, 12 dosare fiind deja înaintate parchetului, pentru trimitere în judecată. De asemenea, în 19 dosare penale au fost propuse alte soluţii, respectiv amenda penală sau neînceperea urmăririi penale.

"Acum, în lucru sunt 344 de dosare. Cele mai multe infracţiuni au fost găsite la firmele de construcţii, pază şi protecţie, comerţ şi servicii", se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit noului Cod al Muncii, "se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă".

Potrivit ultimului raport de la Inspecţia Muncii, sunt 587.609 de noi contracte de muncă, dintre care 66,13 la sută au fost încheiate pe durată nedeterminată şi 33,87 la sută pe durată determinată.

Cei mai mulţi dintre noii angajaţi şi-au găsit un loc de muncă în construcţii, transport, hoteluri şi restaurante, agenţii imobiliare, firme de asigurare, sănătate şi asistenţă socială, agricultură, silvicultură, producători de aer condiţionat, furnizori de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă, firme de comerţ şi ateliere care asigură mentenanţă şi reparaţii pentru autovehicule şi motociclete.

"Atragem atenţia că, în cele mai multe situaţii, în paralel cu munca la negru, angajatorii încalcă legea prin evaziune fiscală, fals intelectual, neplata contribuţiilor la bugetul asigurărilor de şomaj şi a asigurărilor sociale de sănătate şi a impozitului pe salarii. Împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare sesizăm instituţiile competente", precizează MMFPS.

Inspectorii de muncă vor continua verificările, împreuna cu poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de dosare penale pentru muncă la negru, în 162 de cazuri a început urmărirea penală.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de dosare penale pentru muncă la negru, în 162 de cazuri a început urmărirea penală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei