Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Nu am nici o implicare în cazul despre care am aflat din presă, acuzaţii nefondate

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat agenţiei MEDIAFAX, după întâlnirea cu Kelemen Hunor şi Marko Bela, că nu are nici o implicare în cazul despre care a aflat din presă şi că "ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat".

"Nu am nici un fel de implicare în această poveste, ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat. Justiţia este liberă să îşi facă datoria", a spus Borbely, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că a aflat despre aceste acuzaţii din presă, în timp ce se afla în Polonia, pentru Consiliul Informal de Mediu, şi că era normal să ajungă în ţară înainte de a susţine declaraţii de presă.

"Nu sunt genul de om care să mă ascund de presă. Am fost plecat din ţară şi acolo am aflat ce s-a întâmplat", a precizat ministrul.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a plecat de la Palatul Victoria după ce a discutat despre acuzaţiile formulate la adresa sa doar cu Kelemen Hunor şi Marko Bela, dar nu şi cu premierul Emil Boc, care a părăsit sediul Guvernului înainte ca liderii UDMR să termine discuţia, au declarat anterior surse oficiale.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a venit, miercuri, la Palatul Victoria, direct de la aeroport, după vizita efectuată în Polonia, el având o discuţie cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi vicepremierul Marko Bela.

Premierul Emil Boc, aflat în sediul Guvernului la momentul sosirii lui Borbely, a părăsit clădirea în timp ce liderii UDMR încă discutau între ei, uitându-se spre jurnalişti, dar fără să se oprească pentru declaraţii.

Borbely nu a participat la şedinţa de miercuri dimineaţa a Guvernului, el aflându-se la acel moment în Polonia, la Sopot, la Consiliul Informal de Mediu.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineaţa, o percheziţie într-un imobil care ar aparţine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, în dosarul în care se fac cercetări privind un presupus trafic de influenţă privind atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea acestui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea contractelor.

Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, Lescaci Com SRL, a primit în ultimii patru ani 37 de lucrări publice, 34 dintre ele de la "Apele Române", în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatului demnitarului.

Procurorii anticorupţie orădeni au început deja urmărirea penală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, pe nume Ioan Ciocan, dar şi împotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri şi ministru, potrivit datelor comunicate MEDIAFAX de către DNA. Ioan Ciocan este învinuit pentru cumpărare de influenţă, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seara, că nu a primit nicio înştiinţare de la Direcţia Naţională Anticorupţie privind vreo acuzaţie oficială împotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind în continuare membru cu drepturi depline al Guvernului.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ministrul Mediului are în continuarea susţinerea politică a Uniunii şi s-a declarat convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa acestuia se vor dovedi false.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Nu am nici o implicare în cazul despre care am aflat din presă, acuzaţii nefondate.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Nu am nici o implicare în cazul despre care am aflat din presă, acuzaţii nefondate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei