Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2011 - Anul XVI, nr. 152 (4750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoşani: Medic reţinut după ce a primit mită de la peste 150 de persoane care s-au pensionat medical

Un medic botoşănean a fost reţinut, marţi seară, de către procurorii Parchetului Tribunalului Botoşani, fiind acuzat că ar fi primit mită de la peste 150 de persoane pentru a le elibera certificate medicale care să ateste incapacitatea de muncă, în baza cărora ar fi primit pensie pe caz de boală.

Liliana Teodoriu, medic în Comisia de Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Botoşani, este acuzată că ar fi primit bani de la peste 150 de botoşăneni pentru a le elibera acestora certificate medicale care să ateste incapacitatea de muncă, în baza cărora aceştia ar fi primit pensie pe caz de boală.

Medicul a intrat în atenţia anchetatorilor şi a fost monitorizat timp de două luni, perioadă în care s-a demonstrat că lua mită pentru eliberarea acestor documente medicale.

Potrivit prim-procurorului Parchetului Tribunalului Botoşani, Cristian Popovici, doctoriţa nu este singura implicată în acest dosar de luare de mită, în acest caz fiind cercetate alte cinci persoane, între care şi asistenta lui Teodoriu.

În noaptea de marţi spre miercuri, procurorii au făcut percheziţii atât la locuinţa medicului Liliana Teodoriu, cât şi la ceilalţi complici.

Conform sursei citate, la apartamentul medicului au fost găsite sume importante de bani care ar proveni de la persoanele cărora Liliana Teodoriu le-ar fi eliberat certificate medicale care să ateste incapacitatea de muncă, în baza cărora acestea ar fi primit pensie pe caz de boală.

În cursul zilei de miercuri, medicul urmează să fie dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, activitatea cabinetului medical din cadrul Casei de Pensii Botoşani a fost suspendată, procurorii ridicând mai multe dosare medicale din anul 2011.

Conform sursei citate, în cadrul anchetei nu sunt vizaţi angajaţi ai Casei de Pensii.

 

Peste 400.000 de lei găsiţi ascunşi la locuinţa medicului din Botoşani reţinut pentru luare de mită

Peste patru sute de mii de lei au fost găsiţi la percheziţiile făcute de anchetatori la locuinţa şi cabinetul Lilianei Teodoriu, medic în Comisia de Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Botoşani, reţinută după ce ar fi primit mită de la peste 150 de persoane care s-au pensionat medical.

În urma percheziţiilor făcute în locuinţele soţilor Teodoriu, dar şi la cabinet, a fost găsită suma de 416.616 de lei.

Banii au fost descoperiţi ascunşi între haine, inclusiv în ciorapi şi lenjerie intimă, chiar şi în roata de rezervă a maşinii personale. Suma găsită era atât în lei, cât şi în euro, dolari, lire sterline şi franci elveţieni.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Cristian Popovici, medicul le cerea pacienţilor săi sume de bani în funcţie de situaţia financiară a acestora, de la 200 de lei până la aproximativ 1.000 de lei.

"Sumele sunt disproporţionat de mari în raport cu veniturile. Vorbim despre un salariu mediu în cadrul familiei Teodoroiu de maximum 50 de milioane de lei. În cursul zilei vom pune poprire pe conturile despre care avem informaţii că ar exista", a declarat Popovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani: Medic reţinut după ce a primit mită de la peste 150 de persoane care s-au pensionat medical.
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botoşani: Medic reţinut după ce a primit mită de la peste 150 de persoane care s-au pensionat medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei