Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un autocar care transporta 36 de copii a fost lovit de trăsnet

Un autocar care transporta 36 de copii a fost lovit de un trăsnet, vineri după-amiază, pe autostrada Transilvania - A3, între Câmpia Turzii şi Gilău, judeţul Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat că autocarul circula dinspre Câmpia Turzii spre Gilău şi a fost lovit de un trăsnet la kilometrul 14 al autostrăzii A3.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Cluj. În urma trăsnetului, autocarul s-a defectat.

Cei 36 de copii şi patru adulţi care se aflau în autocarul lovit de un trăsnet, vineri, pe Autostrada Transilvania - A3, în judeţul Cluj, au fost preluaţi de un alt autocar care să îi ducă în Cluj-Napoca, unde urmau să viziteze Grădina Botanică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În autocarul lovit de trăsnet se aflau 36 de copii din Galaţi, însoţiţi de patru adulţi, care erau într-o excursie prin ţară.

Georgeta Dafina, una din profesoarele care însoţeau elevii, a declarat corespondentului MEDIAFAX că autocarul a fost surprins de furtună pe Autostrada Transilvania şi a fost lovit de trăsnet.

"Ploua foarte tare şi l-am rugat pe şofer să oprească, iar după ce s-a mai domolit am pornit din nou. Imediat după asta, a fost un zgomot puternic la parbrizul autocarului şi ne-am dat seama că a fost vorba de un fulger. Pentru siguranţa copiilor am sunat la 112 şi medicii de la SMURD i-au consultat pe câţiva dintre ei, dar sunt bine şi copiii, şi noi, adulţii, de asemenea", a declarat Georgeta Dafina.

Copiii urmau să viziteze Grădina Botanică din Cluj-Napoca şi apoi să plece spre Moldova.

Ei au fost preluaţi de un alt autocar al firmei de transport, care a venit din Cluj-Napoca, şi au pornit către municipiu.

Într-un alt accident, care a avut loc în apropiere de locul unde a fost trăsnit autocarul, trei persoane au fost rănite după ce un autoturism s-a răsturnat. Două persoane au fost rănite şi transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) 1 din Cluj-Napoca, iar a treia a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Administraţia Naţională de Meteorologie - Centrul Meteorologic Transilvania Nord a emis, vineri, o atenţionare meteorologică cod portocaliu care viza fenomene meteo periculoase cu caracter imediat, cu valabilitate până după ora 15.00, în zona localităţilor Moldoveneşti, Călăraşi, Luna, Câmpia Turzii, Triteni, Viişoara, Mihai Viteazu, din judeţul Cluj.

Fenomenele vizate erau grindină de dimensiuni medii şi mari, local cantităţi de apă de peste 30 de litri pe metrul pătrat, intensificări de vânt cu aspect de vijelie.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un autocar care transporta 36 de copii a fost lovit de trăsnet.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un autocar care transporta 36 de copii a fost lovit de trăsnet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei