Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2011 - Anul XVI, nr. 138 (4736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soţia consilierului II al Ambasadei Congo din Serbia, reţinută de DIICOT pentru contrabandă de ţigări

Soţia consilierului numărul II al Ambasadei Congo din Serbia, alături de alţi trei cetăţeni sârbi, a fost reţinută ieri de procurorii DIICOT după ce a fost prinsă introducând ţigări de contrabandă cu un autovehicul al copului diplomatic.

Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii (SRI), cercetările fiind efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Timiş.

Ţigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere al frontierei Moraviţa, de către Bombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, învinuitul Marc Marius Itela Elombola, având funcţia de consilier II în cadrul Ambasadei Republicii Congo în Serbia, informează DIICOT.

Învinuiţii foloseau în acest scop un autovehicul aparţinând corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră. Ţigările erau depozitate în diverse locaţii din judeţul Timiş, deţinute de către membrii grupării.

În noaptea de 12 spre 13 iunie, învinuita Bombeto Pascaline Esther a fost depistată în flagrant delict, în autoturismul de teren, marca Chrysler, fiind găsită cantitatea de 18.500 pachete ţigări, introduse ilegal pe teritoriul ţării.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 14 persoane, cetăţeni români şi sârbi, specializat în contrabandă. Procurorii DIICOT efectuează nouă percheziţii domiciliare în muninicipiul Timişoara şi în judeţul Timiş.

În cursul anului 2011, cei 14 au constituit un grup infracţional organizat în scopul introducerii pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, a unor cantităţi însemnate de ţigări.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a învinuitei şi a altor trei învinuiţi, cetăţeni sârbi, urmând a fi dispuse măsurile legale şi faţă de ceilalţi membri ai grupării, cetăţeni români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţia consilierului II al Ambasadei Congo din Serbia, reţinută de DIICOT pentru contrabandă de ţigări.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soţia consilierului II al Ambasadei Congo din Serbia, reţinută de DIICOT pentru contrabandă de ţigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei