Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2011 - Anul XVI, nr. 138 (4736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prejudiciul de peste 200.000 de lei creat de poştaşul din Dolj va fi plătit de Poşta Română

Poşta Română va achita Casei Judeţene de Pensii Dolj prejudiciul de peste 200.000 de lei, creat de poştaşul din localitatea doljeană Secui, care a încasat timp de zece ani pensiile a patru persoane decedate, susţine conducerea CJP, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul CJP Dolj, Daniel Baciu, a declarat, ieri că există un protocol semnat cu Poşta Română prin care sunt asigurate anumite servicii, inclusiv livrarea pensiilor către "titulari".

"Casa de pensii are încheiat un protocol cu Poşta prin care se plătesc lunar nişte sume. La Craiova, spre exemplu, se plătesc 30 de miliarde lunar, prin care ni se acordă nişte servicii. În protocol se specifică faptul că poştaşul plăteşte pensia numai titularului pensiei. Faptul că un angajat de-al lor nu a plătit pensiile titularilor este o problemă a lor internă", a spus Daniel Baciu.

Potrivit sursei citate, CJP Dolj îşi va recupera de la Poşta Română prejudiciul creat de poştaşul Dinu Alexandru (55 ani) prin încasarea ilegală, timp de zece ani, a pensiilor unor persoane decedate.

"Cei de la Poştă ne vor acoperi acest prejudiciu, urmând ca ei să se întoarcă împotriva angajatului pentru a-şi recupera prejudiciul. Din păcate, sunt buni de plată. Noi am plătit nişte servicii, conform acelei convenţii, de care nu am beneficiat", a declarat Daniel Baciu, directorul CJP Dolj.

El susţine că, după cazul poştaşului de la Secui, CJP Dolj solicită lunar primarilor din judeţ listele cu persoanele care au murit.

"Ne-am luat deja măsuri de precauţie ca acest lucru să nu se mai întâmple. Le cerem primarilor să ne dea lunar listele cu persoanele decedate. Este o măsură de-a noastră internă", a mai spus directorul CJP Dolj.

Un agent poştal din localitatea Secui (Dolj), suspectat că, timp de zece ani, a încasat pensiile a patru persoane care decedaseră, creând un prejudiciu de peste 200.000 de lei, a fost suspendat din funcţie, în cazul său conducerea Poştei Craiova sesizând Parchetul Curţii de Apel din municipiu.

Dinu Alexandru a fost arestat, vineri, de magistraţii Judecătoriei Craiova pentru 29 zile, el fiind cercetat pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prejudiciul de peste 200.000 de lei creat de poştaşul din Dolj va fi plătit de Poşta Română.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prejudiciul de peste 200.000 de lei creat de poştaşul din Dolj va fi plătit de Poşta Română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei