Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deficitul comercial al României a scăzut în primele patru luni cu 18,4%

România a avut în aprilie cel mai mare deficit comercial din acest an, însă după primele patru luni decalajul dintre exporturi şi importuri a fost de 2,4 miliarde de euro, cu 18,4% mai mic faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, reiese din datele INS.

Deficitul a continuat să se reducă faţă de perioada anterioară în condiţiile în care creşterea exporturilor a fost mai accelerată decât cea a importurilor.

În perioada ianuarie-aprilie, exporturile au avansat cu 33,3%, la 14,4 miliarde de euro, în timp ce importurile au crescut cu 22%, la 16,8 miliarde de euro.

Doar în aprilie, deficitul comercial a fost de aproape 900 milioane de euro, cel mai mare din acest an, însă şi în această lună creşterea exporturilor de 16,7% a devansat-o pe cea a importurilor de 13,1%.

Antreprenorii au declarat recent că nivelul actual al cursului de schimb are efecte negative asupra exporturilor deoarece moneda naţională este supraevaluată.

Leul se tranzacţionează în prezent la un nivel de 4,1-4,2 unităţi faţă de euro, iar reprezentanţii mediului de afaceri spun că un "curs normal" ar fi de 4,7-4,8 lei/euro.

În replică, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a sugerat în această săptămână că o prognoză mai aproape de realitate este cea a Barclays, care vede cursul la 4 lei/euro.

Euro a fluctuat de la începutul anului 2009 în banda 4-4,4 lei, însă în majoritatea timpului coridorul a fost chiar mai îngust, de 4,1-4,3 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deficitul comercial al României a scăzut în primele patru luni cu 18,4%.
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deficitul comercial al României a scăzut în primele patru luni cu 18,4%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei