Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asigurările private de sănătate ar ajunge la 5 mld.euro dacă sectorul medical va fi reformat radical

Piaţa asigurărilor private de sănătate ar putea atinge în câţiva ani 4-5 miliarde euro, faţă de sub 10 milioane euro în prezent, dacă România ar aplica modelul olandez de reformare a sectorului medical, transferat aproape integral în administrare privată, estimează Eureko.

"Modelul olandez a fost unul radical şi a fost pus în practică la începutul anilor '90. Practic, autorităţile olandeze au trecut în administrare privată contribuţiile pe care angajatorii şi angajaţii le achitau pentru asigurările de sănătate", a declarat joi directorul general adjunct al Eureko Asigurări, Carmen Radu, la conferinţa "Reforma sănătăţii la analiză", organizată de Eureko şi agenţia Mediafax.

Ea a adăugat că, potrivit modelului olandez, există o asigurare de bază, care acoperă un anumit număr de servicii medicale, la care se adaugă o asigurare suplimentară. "Există mai multe modele care pot fi aplicate în România, dar trebuie să se ţină cont de specificul ţării, de situaţia existentă şi de mentalităţile oamenilor. Fără voinţă politică, reforma sănătăţii va rămâne la stadiul de propunere", a mai spus reprezentantul Eureko.

Potrivit datelor prezentate la conferinţă, bugetul asigurărilor sociale din România se situează la aproximativ cinci miliarde de euro.

În Olanda, unde reforma a durat circa 15 ani, piaţa asigurărilor private de sănătate depăşeşte 50 miliarde de euro, reprezentând circa 10% din Produsul Intern Brut.

În România, datele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor arată că piaţa asigurărilor private de sănătate se situează sub zece milioane euro. Întreaga piaţă a asigurărilor din România este de aproape două miliarde de euro.

Reprezentanţii asigurătorilor au afirmat de mai multe ori că piaţa românească a asigurărilor de sănătate are un mare potenţial de dezvoltare, dar în ciuda promisiunilor autorităţile nu au lansat reforma în domeniul sănătăţii, care implică, printre altele, stabilirea pachetului de servicii medicale de bază, pe care bugetul asigurărilor sociale de stat îl va acoperi.

Parte a grupului financiar olandez Eureko, subsidiara din România este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa locală a asigurărilor de viaţă şi sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurările private de sănătate ar ajunge la 5 mld.euro dacă sectorul medical va fi reformat radical.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asigurările private de sănătate ar ajunge la 5 mld.euro dacă sectorul medical va fi reformat radical5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei