Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2011 - Anul XVI, nr. 129 (4727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proba de evaluare a competenţelor digitale începe în 10 iunie, în loc de 13 iunie, şi durează 5 zile

Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a hotărât ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să fie vineri 10 iunie, în loc de 13 iunie, întrucât zilele de 12 şi 13 iunie sunt libere cu ocazia Sărbătorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii, informează MECTS.

Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicată, prima şi a doua zi de Rusalii, în acest an 12 şi 13 iunie - sunt zile de sărbători
legale în care nu se lucrează. În perioada premergătoare examenului de Bacalaureat 2011, direcţiile de specialitate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judeţene de bacalaureat, arată un comunicat de ieri al MECTS.

Direcţiile responsabile cu organizarea şi desfăşurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în urma discuţiilor, ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să se desfăşoare în data de vineri, 10 iunie 2011.

Potrivit MECTS, în luarea deciziei s-a ţinut cont şi de dificultatea probelor pe care absolvenţii de clasa a XII-a le vor susţine în data de 20 iunie - proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (înţelegerea textului audiat şi probă scrisă).

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene/a Municipiului Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru comunicarea acestei decizii în unităţile de învăţământ şi pentru informarea corectă a tuturor candidaţilor.

Perioada alocată desfăşurării probei D se menţine la cinci zile.

Potrivit MECTS, perioada de desfăşurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificată (6 iunie - 1 iulie 2011), iar principiile pe care se bazează textul legislativ permit Ministerului Educaţiei orice adaptare la situaţii şi nevoi concrete.

Potrivit calendarului iniţial de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului, în 6 - 8 iunie are loc proba A - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română ; în 8 - 10 iunie proba B - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 13 – 17 iunie - proba D Evaluarea competenţelor digitale; 20 - 23 iunie - proba C, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Din 27 iunie sunt organizate probele scrise. Rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proba de evaluare a competenţelor digitale începe în 10 iunie, în loc de 13 iunie, şi durează 5 zile.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proba de evaluare a competenţelor digitale începe în 10 iunie, în loc de 13 iunie, şi durează 5 zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei