Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diplome de integritate pentru opt poliţişti care au refuzat mită între 1.000 lei şi 10.000 euro

Opt poliţişti, dintre care trei angajaţi ai Poliţiei de Frontieră, au primit diplome de integritate şi plachete pentru că au refuzat mită între 1.000 de lei şi 10.000 de euro, festivitatea având loc la aniversarea a şase ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie, transmite instituţia.

Tradiţia de a premia angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) care s-au evidenţiat prin eficienţă şi profesionalism datează din 2010, potrivit unui comunicat de presă al DGA.

Anul acesta au fost selectaţi opt poliţişti, cinci dintre aceştia din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi trei poliţişti de frontieră.

Astfel, agentul de poliţie Sandu Lucaci de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, Sectorul Poliţiei de Frontieră Halmeu, a fost premiat după ce a refuzat o mită de 10.000 de euro.

Inspectorul de poliţie Valentin Simionescu, de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, Biroul de Investigare a Fraudelor a refuzat, în interval de trei zile, o mită totală de 7.000 lei. Banii au fost oferiţi de trei cetăţeni cercetaţi pentru evaziune fiscală.

Agentul şef Nicu Fusaru, şeful Postului de Poliţie Rediu, din judeţul Galaţi a sesizat intenţia unor cetăţeni de a-l mitui cu 1.000 de euro şi, totodată, a acţionat pentru combaterea faptelor de corupţie alături de lucrătorii DGA Galaţi.

Inspectorul de poliţie Cristian Nicolae, de la IPJ Teleorman, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a refuzat şi el o mită de 2.500 de lei, în timp ce subinspectorul Cristian Cezar Şuhan, de la IPJ Botoşani, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a refuzat o mită de 1.000 de lei.

Comisarul Florentin Grigoraş, şeful Poliţiei Babadag, din judeţul Tulcea, a fost premiat pentru că s-a remarcat prin integritatea constantă pe parcursul activităţii, în legătură cu faptele de corupţie semnalate la nivelul structurii pe care o conduce, sprijinind activităţile operative ale DGA Tulcea pe parcursul anului 2010 şi până în prezent.

Agentul şef adjunct Iulian Daniel Bejan, de la IJPF Iaşi, Biroul de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere, a refuzat o mită de 2.000 lei.

Nu în ultimul rând, comisarul Dragoş Holca, şeful IJPF Botoşani a ajutat la destructurarea unei grupări de contrabandişti de ţigări. Acesta a sesizat faptul că un poliţist de frontieră coordonează o grupare de contrabandişti, ulterior fiind prinşi membrii grupării în timp ce treceau peste frontiera României cantitatea de 30.000 pachete cu ţigări.

DGA a serbat, ieri, şase ani de la înfiinţarea ca structură în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei la nivelul MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplome de integritate pentru opt poliţişti care au refuzat mită între 1.000 lei şi 10.000 euro.
 Vizualizări articol: 2145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Diplome de integritate pentru opt poliţişti care au refuzat mită între 1.000 lei şi 10.000 euro1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce au refuzat? trimis de
(31 mai 2011, 11:12:50
Va zic eu de ce au refuzat, fiindca fie au fost pusi sau au fost urmariti de altfel ar fi zis sarumana.
2.   Ca sa vezi unde zacea corectitudinea...:)) trimis de
(31 mai 2011, 11:58:27
ca si ala care a gasit bani in peco..nu i-a luat pt ca a avut un moment de luciditate si a realizat ca e plin de camere de fimlat ,daca ii gasea in camp ,proceda el oare la fel??
interesant ca nici un ofiter din comisiile examenelor de incadrare a personalului din viata civila nu a sesizat nimic ''CIUDAT'' si nici n-a fost niciodata nici unul premiat pt ca a demascat o intentie de acest fel;)in conditiile in care personaje dubioase ,sinistre chiar neavand nicio tangenta si nici macar o ideaa despre SF-ul numit PFR au intrat in sistem si ocupa functii privilegiate!!
3.   Uite ca ... trimis de
(31 mai 2011, 14:20:25
Se pare ca in tara asta mai sunt si oameni de onoare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei