Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mironescu, audiat deja la instanţa supremă

Fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, Eugen Bogatu şi Aurelian-Cătălin Pilcă au fost audiaţi de instanţa supremă în dosarul în care DNA cere arestarea lor preventivă pentru corupţie.

Laurenţiu Mironescu, Eugen Bogatu şi Aurelian-Cătălin Pilcă au fost aduşi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde judecătorii urmează să ia o decizie cu privire la propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lor şi a altor 25 de persoane, acuzate de afaceri ilegale din Portul Constanţa.

Potrivit dispoziţiei judecătorului, inculpaţii vor da declaraţii separat, astfel că ei au fost scoşi din sala de judecată şi duşi în arestul instanţei, de unde sunt chemaţi pe rând să dea declaraţii.

Avocaţii au declarat că audierile decurg greu şi că vor dura şi în timpul nopţii.

Ordonanţele de reţinere vor începe să expire după ora 23.00, caz în care persoanele vor putea asista libere în sala de judecată la proces.

În acest dosar, procurorii DNA efectuează cercetări penale pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import-export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţie Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, se arată într-un comunicat de ieri al DNA.

Senatorului Mircea Marius Banias i-a fost impusă interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile, iar 28 de persoane au fost reţinute. De asemenea, procurorii au solicitat arestarea preventivă în lipsă a lui El Haj Ahmad, cetăţean libanez, intermediar vamal.

Printre cei reţinuţi sunt Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti şi Liviu Costel Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Aurelian-Cătălin Pilcă.

Laurenţiu Mironescu este acuzat că a cerut, în calitate de lider al PDL Constanţa, suma de 8.000 de lei lui Aurelian Cătălin Pilcă, pentru ca Mironescu să fie ales în conducerea organizaţiei municipale, promiţând că apoi va interveni pentru ca Pilcă să fie numit director în CN Administrarea Porturilor Maritime.

Senatorul Mircea Banias i-a cerut, în octombrie 2010, lui Eugen Bogatu, în acea perioadă şef al Direcţiei Domenii Portuare, să îi dea gratuit mărfuri confiscate aflate la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea, în schimbul intervenţiilor sale în favoarea intereselor lui Bogatu.

Potrivit DNA, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, este considerat "leader" al grupului infracţional din care mai fac parte Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu. Procurorii îl acuză pe Eugen Bogatu că "s-a implicat în activitatea de colectare a sumelor de bani prin intermediul comisionarilor vamali Dragoş Iulian Tudoran şi Valentin Ţiripan", dar şi că "a intervenit" la Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud-Agigea, pentru a ajuta o firmă să importe ilegal mărfuri subevaluate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mironescu, audiat deja la instanţa supremă.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mironescu, audiat deja la instanţa supremă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei