Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datele despre vaccinările copiilor, raportate on-line în Registrul Unic de Vaccinări de la 1 iunie

Medicii de familie şi cei din maternităţi sunt obligaţi să asigure vaccinarea corectă a copiilor şi să introducă datele în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, metodologia de raportare on-line fiind instituită începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, medicii din maternităţile şi din cabinetele medicale de familie, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale în cadrul sistemului public sau privat şi indiferent de casa de asigurări sociale de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor şi de a introduce în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări datele privind vaccinările efectuate în cadrul Programului Naţional de Imunizări.

Furnizorii de servicii medicale trebuie să introducă datele în registru începând cu 1 iunie, astfel încât până la 31 decembrie, medicii de familie să facă raportările privind vaccinările copiilor născuţi după 1 iunie 2007, înscrişi pe listele proprii.

În perioada de implementarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinări, până la 31decembrie 2011 va fi utilizată metodologia actuală de raportare a efectuării vaccinărilor.

Potrivit MS, Registrul Electronic Naţional de Vaccinări este în proprietatea şi administrarea Institutului Naţional de Sănătate Publică prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, coordonatorul tehnic naţional al Programului Naţional de Imunizări.

Registrul Electronic Naţional de Vaccinări reprezintă baza tehnică de date privind vaccinările copiilor şi adolescenţilor din România, structurată pe înregistrări individuale, cu asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal. Baza de date va fi actualizată lunar de medicii de familie şi de cei din maternităţi, informaţiile noi fiind introduse până la data de 5 a fiecărei luni.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile va transmite lunar datele înregistrate din judeţele arondate centrelor regionale de sănătate publică din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara precum şi Direcţiei de Sănătate publică şi control în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii.

Costurile legate de instalare, mentenanţă şi administrare a Registrului Electronic Naţional de Vaccinări la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică sunt suportate din sumele prevăzute în bugetul MS şi alocate Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru finanţarea programului naţional de sănătate I.2.1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datele despre vaccinările copiilor, raportate on-line în Registrul Unic de Vaccinări de la 1 iunie.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Datele despre vaccinările copiilor, raportate on-line în Registrul Unic de Vaccinări de la 1 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei