Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, aleasă în Consiliul Drepturilor Omului, la reuniunea Adunării Generale ONU

România a fost aleasă, vineri, membru în Consiliul Drepturilor Omului (CDO), pentru un mandat de trei ani, în urma alegerilor desfăşurate în reuniunea plenară a Adunării Generale a ONU, la New York.

"Rezultatul acestui vot demonstrează aprecierea de care se bucură ţara noastră pe scena internaţională, ca partener de dialog activ şi responsabil în domeniul promovării şi protecţiei drepturilor omului. Totodată, succesul din data de 20 mai reprezintă un gest de recunoaştere a progreselor obţinute în ultimii 20 de ani, în plan intern, în domeniul protecţiei drepturilor omului, consolidării democraţiei şi statului de drept", potrivit unui comunicat al MAE.

Cu această ocazie, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că "mandatul încredinţat României implică, dincolo de recunoaşterea de prestigiu, o responsabilitate deosebită în sensul îmbunătăţirii activităţii ONU în domeniul drepturilor omului".

"Evoluţiile recente din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au demonstrat, încă o dată, că respectarea drepturilor omului şi, în general, a principiului universal al demnităţii umane constituie piatra de temelie pentru dezvoltarea armonioasă a unei societăţi.
În contextul internaţional actual, este de datoria comunităţii internaţionale să se implice de o manieră mai hotărâtă în consolidarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor omului, atât în plan intern, cât şi internaţional. În opinia României, Consiliului Drepturilor Omului, ca organ specializat al ONU în acest domeniu, are un rol esenţial pentru asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale la nivel global. Ca membru al CDO, România este pregătită să contribuie la realizarea eficientă a mandatului acestui important for ONU", a mai spus Baconschi, potrivit comunicatului.

Consiliul Drepturilor Omului a fost înfiinţat prin rezoluţia 60/251 din 2006, a Adunării Generale a ONU, având ca principal obiectiv promovarea respectului universal pentru drepturile omului şi examinarea situaţiilor de încălcare a drepturilor omului la nivel global. CDO este format din 47 de state, alese direct şi individual prin votul secret al membrilor Adunării Generale a ONU, în baza reprezentării geografice echitabile şi a angajamentelor asumate în privinţa respectării şi promovării drepturilor omului.
La aceste alegeri, România a candidat, alături de alte state, pe unul din cele două locuri alocate Grupului est-european, din care ţara noastră face parte.

România a deţinut calitatea de membru al Consiliului în perioada 2006-2008, iar reprezentantul permanent al României la Geneva a îndeplinit funcţia de preşedinte al Consiliului în perioada 2007-2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, aleasă în Consiliul Drepturilor Omului, la reuniunea Adunării Generale ONU.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
România, aleasă în Consiliul Drepturilor Omului, la reuniunea Adunării Generale ONU5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei