Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2011 - Anul XVI, nr. 106 (4704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioloş: Micii producători din jurul oraşelor vor fi susţinuţi cu fonduri europene

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, va propune în viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) susţinerea micilor producători din jurul oraşelor, dar şi a primăriilor pentru construirea de spaţii de vânzare directă, finanţate din fondurile de dezvoltare rurală.

Cioloş a declarat, ieri, la Primăria Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că acest sistem va duce la cooperarea între asociaţiile de producători şi colectivităţile locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În Europa, dezvoltarea agriculturii locale în interesul consumatorului se poate face mult mai bine printr-o implicare activă a primăriilor în organizarea spaţiilor de comercializare directă, în promovarea acestui comerţ cu produse proaspete, unde să existe un contact direct între consumator şi producător. Intenţia mea este ca în PAC să susţinem financiar micii producători din jurul oraşelor şi primăriilor pentru a-şi putea desface produsele şi ca primăriile să se implice în investiţii de infrastructură de comercializare a acestor produse. Lucrez cu comisarul Johannes Hahn, care se ocupă de fondurile structurale, pentru a face astfel încât, cu fonduri de dezvoltare rurală, să acoperim astfel de cooperări între asociaţiile de producători şi colectivităţi locale", a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, un astfel de sistem va juca "un rol esenţial în viitor în dezvoltarea producţiei locale şi a producătorilor mici şi mijlocii".

Cioloş a precizat că acest demers va încuraja micii producători să îşi vândă direct produsele în oraşe la un preţ rezonabil, dar va da şi posibilitatea, prin programul de dezvoltare rurală, ca statele membre ale UE să poată finanţa astfel de spaţii de comercializare directă, dar şi să susţină financiar producătorii care doresc să investească ca să comercializeze direct.

"Pot să apară chiar magazine administrate direct de producători şi de consumatori. O astfel de infrastructură de comercializare, dar şi pentru depozitarea produselor în oraşe va putea fi finanţată prin programul de dezvoltare rurală după anul 2013", a afirmat Cioloş.

Dacian Cioloş a avut, ieri, o întrevedere cu primarul Sorin Apostu, la Primăria Cluj-Napoca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş: Micii producători din jurul oraşelor vor fi susţinuţi cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş: Micii producători din jurul oraşelor vor fi susţinuţi cu fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei