Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studenţii au protestat cu 25 de cruci în faţa sediului Ministerului Educaţiei

 

Studenţii au protestat, ieri, cu 25 de cruci din lemn în faţa sediului Ministerului Educaţiei, pentru a simboliza înmormântarea ultimului pilon al reprezentării studenţeşti în forurile decizionale din mediul universitar.

Aproximativ 100 de studenţi au protestat, ieri, pentru a treia zi consecutiv la Ministerul Educaţiei.

Studenţii au plecat în marş de la Complexul Grozăveşti cu 25 de cruci din lemn, pe care apoi le-au pus în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a simboliza cimitirul în care au fost înmormântate cele 25 de procente din ultimul pilon al reprezentativităţii studenţeşti în forurile decizionale din universităţi.

"Acesta este ultimul pilon, iar importanţa lui este majoră întrucât studenţii reprezentanţi utilizează 25 la sută în alegerea rectorului o dată la patru ani ca un factor de influenţă asupra planului managerial al viitorului rector. 25 la sută nu este un procent mare, dar este îndeajuns pentru a transforma studenţii într-un factor de luat în seamă pentru următorii patru ani, studenţii reprezentând peste 80 la sută din comunitatea academică", a declarat vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Cristina Ramona Fiţ.

Chiar şi cu 25 la sută, nimic nu garantează că noul rector va lua în considerare nevoile şi priorităţile studenţilor, însă diminuarea acestuia foarte aproape de zero va încuraja echipele de management ale universităţilor de a trata din perspectivă proprie problemele studenţeşti, susţin reprezentanţii ANOSR.

"Un învăţământ centrat pe student, un tip de învăţământ spre care cel românesc aspiră, se bazează participarea activă a studenţilor în întreaga dimensiune a procesului academic", a mai spus Cristina Fiţ.

ANOSR continuă şi joi protestele, când este programată o altă întâlnire cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

ANOSR a început în 28 februarie protestele faţă de prevederile din Legea educaţiei privind eliminarea reprezentanţilor lor din forurile decizionale din mediul universitar. Atunci, aproximativ 25.000 de studenţi din centrele universitare Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Suceava, Alba-Iulia şi Târgu Mureş au fost în grevă japoneză, ei purtând pe braţe banderole albe pe care scria "protestatar".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii au protestat cu 25 de cruci în faţa sediului Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii au protestat cu 25 de cruci în faţa sediului Ministerului Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei