Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marica: Ungureanu a negociat cu Băsescu să spună lucruri neadevărate despre mine

 

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, a spus, ieri, că Marius Ungureanu ar fi "negociat" cu Traian Băsescu pentru a spune despre el lucruri neadevărate şi că fostul vameş se laudă că a înregistrat discuţia cu preşedintele, sugerând că şi consilierul Sebastian Lăzăroiu este implicat în acţiunile contra sa.

Vasile Marica a susţinut, în deschiderea declaraţiei de presă susţinute ieri, că Marius Ungureanu este "un cunoscut consumator de droguri", care a purtat negocieri la Preşedinţie în aşa fel încât să declare despre el "lucruri neadevărate".

Liderul Sed Lex a spus că Marius Ungureanu "se laudă" că preşedintele a fost înregistrat în timpul discuţiei şi că, din acest motiv, preşedintele "este şantajabil".

"Îl anunţ pe preşedinte că dacă stă cu infractorii la masă nu este preşedintele meu", a declarat Marica.

El a recunoscut că s-a întâlnit cu Marius Ungureanu la restaurantul Golden Blitz, dar nu pentru a lua el şpagă de la acesta, ci pentru că Ungureanu i-a cerut să-l ajute să ajungă şef de vamă şi i-a promis astfel că îi va da mită o limuzină.

El i-a cerut lui Cristian Preda să recunoască faptul că el i-a comunicat preşedintelui că pentru numirile în funcţii se cer bani.

"Tabla de şah de care se vorbeşte (făcută publică de Vasile Lincu de la Pro Lex - n.r.) a fost construită la Cotroceni de Lăzăroiu. Tabla de şah este baronul local şi cel care numeşte în funcţie. Blejnar şi Ialomiţianu nu au forţă împotriva baronului local", a mai spus Marica, care a adăugat că va prezenta un document privind modul în care se fac numirile în funcţii.

Vasile Marica a acuzat Sindicatul Pro Lex că a acţionat "la comanda Cotroceniului", el amintind de faptul că preşedintele respectivului sindicat, Vasile Lincu, care are un dosar penal pentru delapidare, ameninţă că va da publicităţii o înregistrare denigratoare la adresa sa.

Referindu-se la schema de şah prezentată de Pro Lex, Marica a calificat-o ca ireală, pe motiv că la nivel local, "baronul" este cel care împarte funcţiile şi sindicatul nu poate influenţa baronul local, la fel cum nici şeful ANAF, Sorin Blejnar, nici ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, nu pot.

"Singura schemă logică privind corupţia din toate structurile instituţiilor statului, predispuse spre astfel de fenomene, este formată din pion şi baron", a arătat liderul Sed Lex, care a prezentat actul adiţional la protocolul de numire pentru toate funcţiile dde conducere dintr-un judeţ care demonstrează "fără echivoc" că există "doar pionul şi baronul (regele)".

Potrivit documentului prezentat, actul adiţional nr. 1/12 aprilie 2009, la protocolul coaliţiei PSD-PDL, filiala judeţeană Iaşi, comisiile stabilite de către filialele judeţene ale celor două partide au repartizat "echitabil" instituţiile deconcentrate din judeţ conform Parteneriatului pentru România 2008 - 2012. În document sunt menţionate diverse funcţii de conducere în instituţii, fără nominalizări.

Potrivit lui Marica, toţi pionii puşi în funcţie plătesc celor care au susţinut numirea acestora fără a mai exista verigi intermediare de genul "cal", "tură", "nebun".

"Ce s-a întâmplat la Halmeu a fost că unii au încercat să sară peste baronii locali", a spus Marica.

 

Există atâţia baroni (regi) câte judeţe are România

Sindicalistul a acuzat că filialele de partid care au dobândit cel mai mare procentaj în alegeri îşi desemnează miniştri în cabinet care protejează "baronul", aşa cum este cazul la Arad, şi care astfel îi măresc acestuia influenţa în partid şi în celelalte filiale judeţene care au nevoie de protecţie guvernamentală.

În acest mod sunt plătiţi unii parlamentari sau membri de partid pentru a vota menţinerea la putere a oricărui guvern, iar pentru a impune la conducerea partidului persoanele cele mai influente se fac negocieri "între greii unui partid" pentru alegerea preşedintelui, a adăugat Marica. "În consecinţă există atâţia baroni (regi) câte judeţe are România, care pot fi ţinuţi în lesă numai dacă sunt şantajaţi cu pierderea privilegiilor la nivel local", potrivit liderului sindical.

El a adaugă că niciodată o altă persoană din afara partidului sau partidelor de guvernământ nu va putea să aibă influenţă în numirea celor care conduc instituţiile statului, mai ales sindicatele "care derajează pentru că ştiu foarte bine cum funcţionează sistemului de politizare şi împărţire teritorială în funcţie de influenţa în partid sau în filiala judeţenaă a partidului".

"Traian Băsescu şi-a însuşit imediat schema prezentată public de Pro Lex tocmai pentru că era concepută în cancelariile Cotroceniului, ea fiind folosită ca armă pentru decredibilizarea tuturor adversarilor, mai mult ca o ameninţare la adresa propriului partid de guvernământ în vederea obţinerii voturilor pentru fucnţiile de conducere ale partidului", a mai spus liderul Sed Lex.

Marica a susţinut că din 1997 este urmărit "cu tulumba", ca să "se vadă" ce vorbeşte şi ce face în casă.

El a spus că "în numele cetăţeanului Marica" îi cere demisia preşedintelui şi că se va adresa ambasadelor UE şi a SUA, pentru a-şi proteja familia şi casa.

Fostul vameş Marius Ungureanu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", că liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marica: Ungureanu a negociat cu Băsescu să spună lucruri neadevărate despre mine.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marica: Ungureanu a negociat cu Băsescu să spună lucruri neadevărate despre mine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei