Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Actualul Cod al Muncii e depăşit, e un factor de blocaj şi frână în obţinerea unui loc de muncă

 

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, că ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este cel al legislaţiei muncii, actualul Cod al Muncii fiind unul depăşit, "un factor de blocaj şi de frână în obţinerea unui loc de muncă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că Guvernul pe care îl conduce şi-a propus finalizarea noului Cod al Muncii şi a Legii zilierilor, "care vor aduce sute de mii de locuri de muncă în economie".

"Aş face o referire la un domeniu pe care îl avem de finalizat, ca şi Guvern, în domeniul reformelor structurale. Este reforma legislaţiei muncii, ultima reformă importantă care ne-a rămas de implementat din punct de vedere politic şi legislativ. Noul Cod al Muncii şi noua Lege a zilierilor, cele două acte normative, vor aduce sute de mii de locuri de muncă în economie. Actualul Cod al Muncii, din nefericire, este depăşit de vremuri. A fost depăşit şi de criza economică şi de mutaţiile care au intervenit în ultimii şase ani şi, în loc să fie un element care să stimuleze angajările, este un factor de blocaj, la care, dacă mai adăugăm şi criza economică, devine un factor de frână în obţinerea unui loc de muncă", a spus Boc.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă un angajator preferă să lucreze "la negru", decât să opteze pentru un contract de muncă pentru perioadă determinată "şi să intre în această maşinărie complexă, birocratică, dată de actualul Cod al Muncii".

"Flexibilizarea Codului Muncii este o necesitate majoră pentru piaţa forţei de muncă din România. Adoptarea Legii zilierilor, care din nou va scoate la suprafaţă la plata impozitelor şi taxelor aferente zeci de mii de locuri de muncă, este un lucru la care Guvernul ţine foarte mult. De aceea în fiecare săptămână mi-am petrecut ore în şir în dialog cu partenerii sociali, o voi face şi vineri, pentru a da forma finală Codului Muncii în vederea promovării lui şi adoptării. Pentru că este ultima reformă importantă a statului, care nu a fost încă desăvârşită şi care va oferi o schimbare de percepţie pentru fiecare dintre noi, fie că suntem salariaţi, fie că suntem angajatori. De aceea, în perioada următoare ne vom concentra asupra acestui element", a precizat premierul Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Actualul Cod al Muncii e depăşit, e un factor de blocaj şi frână în obţinerea unui loc de muncă.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Actualul Cod al Muncii e depăşit, e un factor de blocaj şi frână în obţinerea unui loc de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 feb 2011, 11:08:30
Printr’un vibrant omagiu arestărilor de bine
Tragem concluzia că trebuie schimbat bocul ( cu ,, b ’’ mic )
Două zale rupte din lanţul evoluţiei umane
Băsescu ... Boc’ul ( + Udrea ... 3 , ar trebui să zic )

Îndelung prim-ministru , ca o balegă de dinozaur
Cu capul plecat ( iar ) stă în faţa Şefului
Bocule , nu comenta ! ! ! ... tăcerea e de aur
În suspendarea suspendării suspendatului

Greaţa e prea mare , proporţional cu sărăcia
Doamne , chiar nu Ţi’e milă de România ? ? ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei