Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Banii încasaţi de asistaţii sociali prin fraudă vor fi recuperaţi

 

Guvernul ia în calcul recuperarea banilor încasaţi de asistaţii sociali, prin fraudă, în cuantum mai mare decât aveau dreptul, prin reducerea alocaţiilor următoare ori stabilirea unui grafic de rambursare, şi va acorda, în viitor, ajutoare după ce va controla sursa reală de venituri a solicitanţilor

Prestaţiile sociale destinate persoanelor cu venituri reduse vor fi acordate după verificarea atât a surselor de venituri ale acestora, cât şi a bunurilor imobile şi imobile care pot fi valorificate, se arată într-un document guvernamental obţinut de MEDIAFAX.

Documentul relevă totodată intenţia Executivului de a recupera banii încasaţi nejustificat până în prezent de către persoanele incluse în programe de asistenţă socială.

Astfel, printre acţiunile la care ar putea apela Guvernul pentru a descuraja fraudele în sistem este menţionată şi "recuperarea plăţilor în exces de la beneficiarii eligibili care au primit un cuantum prea mare de prestaţii sociale, prin reducerea prestaţiilor viitoare ale acestora, sar de la beneficiarii neeligibili, prin stabilirea unui grafic de rambursare".

Este luată în calcul şi sesizarea organelor de urmărire penală în cazurile grave, cu ideea că legislaţia ar trebui să conţină instrucţiuni clare cu privire la sesizarea organelor de urmărire penală în funcţie de gravitatea infracţiunii sau de valoarea prestaţiei primite de o persoană fără ca aceasta să fie eligibilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banii încasaţi de asistaţii sociali prin fraudă vor fi recuperaţi.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Banii încasaţi de asistaţii sociali prin fraudă vor fi recuperaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei