Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 feb 2011 - Anul XVI, nr. 29 (4627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Concursul de rezidenţiat va fi organizat în 20 noiembrie, în şase centre universitare

 

Concursul de rezidenţiat din 2011 va fi organizat în 20 noiembrie, în centrele universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Craiova şi Timişoara, pe baza unei bibliografii şi tematici unice, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, concursul de rezidenţiat din 20 noiembrie va avea loc descentralizat, la nivelul centrelor universitare care au universităţi de medicină şi farmacie, respectiv Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Craiova şi Timişoara.

O noutate a concursului de rezidenţiat din 2011 o reprezintă desfăşurarea acestuia în şase centre universitare, faţă de testările din anii precedenţi, care au avut loc doar în Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a afişat, vineri, pe site-ul instituţiei proiectul privind metodologia pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 20 noiembrie 2011.

Proiectul cuprinde detalii privind înscrierea candidaţilor, metoda de desfăşurare a concursului şi modalitatea de punctaj şi a fost discutat la întâlnirile care au avut loc cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie.

Concursul din 20 noiembrie va fi organizat tot sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Punctajul de promovare va reprezenta 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Metodologia de concurs, tematica şi bibliografia vor fi unice la nivel naţional, potrivit sursei citate.

Unităţile şi specialităţile pentru care se organizează rezidenţiat pe post vor fi aprobate prin Ordin al ministrului Sănătăţii.

De asemenea, numărul de locuri şi posturi pe domenii şi specialităţi se va stabili, defalcat, pe centre universitare, în funcţie de capacităţile de pregătire pe specialităţi ale acestora, de către Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor transmite, vineri, spre avizare Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciştilor şi Colegiului Medicilor Dentişti bibliografia şi tematica de concurs.

După ce acestea vor fi avizate, vor fi aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii şi afişate pe www.ms.ro şi www.rezidenţiat.info.

Guvernul a decis, în 26 ianuarie, ca examenul de rezidenţiat din 2011 să fie organizat simultan în şase centre universitare, pe baza unei bibliografii şi tematici identice.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, declara atunci că examenul de rezidenţiat va fi organizat la aceeaşi dată şi oră, la Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi, Craiova şi Bucureşti.

Conform noilor prevederi, absolvenţii facultăţilor de medicină, cu diplomă, dar care nu au fost admişi la rezidenţiat, vor putea lucra, sub supravegherea unui medic, în spitale, având drept de practică limitată. Cseke preciza că rezidenţii de anul al III-lea vor putea intra şi în alte lini de gardă, cu excepţia primei linii, în timp ce rezidenţii de anul al IV-lea vor putea intra şi în prima linie de gardă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Concursul de rezidenţiat va fi organizat în 20 noiembrie, în şase centre universitare.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Concursul de rezidenţiat va fi organizat în 20 noiembrie, în şase centre universitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei