Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2011 - Anul XVI, nr. 19 (4617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coaliţia a decis să susţină alegerea primarilor într-un tur de scrutin

Membrii coaliţiei de guvernare au convenit să susţină modificarea legii privind alegerile locale astfel încât primarii să fie aleşi într-un tur de scrutin, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

"Aici toată coaliţia a fost de acord şi susţine această variantă privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin", a spus el.

Potrivit acestuia, membrii coaliţiei de guvernare nu au convenit, încă, dacă legea electorală aflată în prezent în vigoare va fi modificată prin proiectul de lege care a fost deja depus la Parlament sau printr-un proiect de lege elaborat de Guvern.

Reprezentanţi ai PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi au convenit, miercuri, să susţină modificarea legislaţiei alegerilor locale, astfel încât să aibă loc un tur de scrutin, iar propunerea urma să fie supusă aprobării coaliţiei de guvernare.

O propunere legislativă de modificare a articolului 97 din Legea nr 267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale a fost depusă, în 15 noiembrie 2010, de un grup de parlamentari PDL, PSD+PC, independenţi, ai minorităţilor naţionale şi deputatul PNL Pavel Horj.

Conform proiectului de lege, alineatul doi al articolului 97 ar urma să stipuleze că "este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin", al treilea alineat precizând că "în caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candiaţii care se află în această situaţie".

Proiectul se află la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coaliţia a decis să susţină alegerea primarilor într-un tur de scrutin.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Coaliţia a decis să susţină alegerea primarilor într-un tur de scrutin1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar de ce sa mai fie alegeri? trimis de
(25 ian 2011, 13:46:57
Daca tot se reduc tururile de scrutin si, oricum, nu se poate a fi alesi primarii numai prin jumatate de tur, atunci sa fie numiti direct de la Cotroceni, prin coalitia de la putere si-am terminat treaba! Democratie? Ce-i aia???
2.   Pd-list trimis de
(25 ian 2011, 14:13:34
Vam ciuruit psd+pnl+pc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei