Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: S-ar putea să fie durere la primării; cheltuielile sunt mari, veniturile supraestimate

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat pentru MEDIAFAX că s-ar putea să fie "durere" pe la primării, pentru că unele au angajat prea multe cheltuieli iar altele au supraestimat veniturile, menţionând că arieratele instituţiilor centrale trebuie eliminate până la jumătatea anului.

El a arătat că datoriile autorităţilor locale vor fi reduse treptat, întrucât legea le obligă să nu mai angajeze noi cheltuieli înainte de plata obligaţiilor restante.

"La jumătatea anului, arieratele de la nivel central trebuie să fie zero şi cred că este un obiectiv rezonabil şi realizabil. La nivel local vom vedea cum se implementează OUG 63/2010 (privind normele de cheltuieli pentru autorităţile locale - n.r.) care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. S-ar putea să fie durere pe la primării, pentru că sunt unele care au angajat prea multe cheltuieli şi altele care şi-au supraestimat veniturile", a spus Ialomiţianu, aflat la Viena pentru a participa la The Euromoney Central & Eastern European Forum.

Ministrul Finanţelor a adăugat că toate condiţionalităţile cu FMI au fost îndeplinite şi crede că măsuri ar trebuie întreprinse în continuare pe partea de restructurare a companiilor de stat şi de reformare/restructurare a domeniului sanitar.

"Va fi un acord care se va axa mai mult pe expertiză şi pe oferirea de credibilitate. Mă aştept ca Fondul să atace domenii unde avem probleme, cum sunt absorbţia fondurilor UE şi agricultura", a continuat Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor va ţine un discurs la panelul dedicat României în cadrul seminarului The Euromoney Central & Eastern European Forum, unde va transmite că România vrea să încurajeze investiţiile pe termen lung şi relocarea industrială.

FMI a acceptat la începutul anului o nouă derogare privind plata arieratelor, Guvernul ratând ţinta stabilită în această privinţă cu instituţia financiară la fiecare evaluare de la începutul acordului, în primăvara anului trecut.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat recent că statul trebuie să dea un semnal pozitiv în rezolvarea problemei arieratelor, o formă "sălbatică" de creditare care creează o problemă de credibilitate României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: S-ar putea să fie durere la primării; cheltuielile sunt mari, veniturile supraestimate.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ialomiţianu: S-ar putea să fie durere la primării; cheltuielile sunt mari, veniturile supraestimate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei