Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, despre recalcularea pensiilor militare: Responsabilitatea e partajată, e lipsă de comunicare

Şeful statului a declarat, ieri, la o dezbatere ISP, în legătură cu problema recalculării pensiilor militare, că responsabilitatea este "partajată", menţionând că este vorba despre o lipsă de comunicare a instituţiilor şi precizând că a primit zeci de mesaje, unele foarte furioase, de la militari.

"Este o responsabilitate partajată. Ceea ce era în responsabilitatea beneficiarului de pensie era destul de dificil de realizat. Adică un ofiţer care a muncit în vreo cinci garnizoane să-l pui pe tren şi să meargă la fiecare unitate să-şi ia adeverinţă. Dacă este un inconvenient major, este acela al reacţiei instituţiilor care ar trebui să-şi dea seama că masa de pensionari militari nu vor putea să-şi adune adeverinţele în timp util şi probabil trebuia să facă ce fac acum, adică să intervină ele să aducă dosarele la sediul central şi a le recalcula", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că dacă se începea la 1 septembrie, situaţia ar fi fost mult mai bună azi, „dar după război, mulţi viteji...”, afirmând că el îşi dă „cu părerea acum”, după ce a văzut ce a ieşit.

"Voi discuta cu ei acum, dar nu cred că trebuie neapărat să găsim un responsabil. Dacă le atribui o responsabilitate majoră, este lipsa de comunicare, pentru că sunt convins, nici un militar n-ar fi ieşit în stradă dacă li se spunea: «fraţilor, n-aţi putut să aduceţi la 1 decembrie, preluăm noi de la 1 decembrie operaţiunea asta, o să întârziem cu recalcularea până în februarie, vă dăm 80, 70% din pensia pe care aţi avut-o, să nu fim nevoiţi să vă luăm pe urmă». Deci, se puteau găsi nişte modalităţi practice. Este o chestiune de experienţă a în a conduce o instituţie", a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că a primit zeci de mesaje de la militari în care aceştia se declarau nemulţumiţi de situaţie.

"Am primit zeci de mailuri de la ofiţeri în rezervă, care nu se adresau ministrului, se adresau comandatului forţelor armate şi întrebarea de fond era «de ce ne umiliţi?». Chestiuni extrem de sensibile la militari, care m-au marcat şi pe mine. Au fost mesaje într-un aer absolut militar şi decent, au fost şi mesaje foarte furioase. Trebuie să vă spun că celor care mă jigneau le-am răspuns, aşteptând un feedback. M-am interesat, pentru că-şi dădeau numele şi prenumele, şi care este pensia lor recalculată", a mai spus Băsescu.

El a dat ca exemplu scrisoarea unui colonel: "A fost un domn colonel care a avut cel mai dur mesaj, care a ajuns până la mamă, tată şi altele, nu înjurături, dar exemple: «tatăl tău militar, tatăl tău pensionară, cum a fost, fără onoare», şi aşa mai departe, pentru că eu am spus la schimbarea SMG că nici o pensie sub 3.000 de lei nu va fi afectată şi, într-adevăr, nu va fi afectată. Marea surpriză este că foarte multe dintre pensii cresc, nu cu mult, dar cresc. (...) Acest domn colonel nu era dintre fericiţii cărora le creşte pensia, dar de la 4.300 de lei primise 1.500 de lei. Sigur că pentru om a fost un adevărat şoc. Pe urmă m-am interesat, am cerut să recalculeze, am constatat că pensia pe care trebuia s-o primească era 3.989 de lei, deci pierdea vreo 400 de lei la pensie", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, despre recalcularea pensiilor militare: Responsabilitatea e partajată, e lipsă de comunicare.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, despre recalcularea pensiilor militare: Responsabilitatea e partajată, e lipsă de comunicare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei