Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 ian 2011 - Anul XVI, nr. 12 (4610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Societăţile de furnizare electricitate vor fi reorganizate într-o singură companie, filială Electrica

Societăţile de furnizare de energie electrică Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord, care nu au fost încă privatizate, vor fi reorganizate de Guvern într-o singură unitate de profil, care va funcţiona ca filială a companiei Electrica, relevă un document oficial obţinut de MEDIAFAX.

Documentul prezintă intenţiile statului pentru perioada imediat următoare în ceea ce priveşte companiile din portofoliul Ministerului Economiei.

În material se aminteşte că, în prezent, există şase societăţi de distribuţie sau de furnizare a energieielectrice neprivatizate, având ca acţionar majoritar compania Electrica, respectiv Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Sud şi Electrica Furnizare Muntenia Nord.

"Se va avea în vedere reorganizarea societăţilor de furnizare energie electrică Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord, prin înfiinţarea unei singure societăţi comerciale de furnizare energie electrică, ca filială a Electrica", se arată în document.

Ministerul Economiei va urmări îndeaproape modul de aplicare a prevederilor contractuale având ca obiect valorificarea pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de Electrica, rămase ca urmare a procesului de privatizare a unor filiale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi a unor divizări ulterioare, acţiuni deţinute la societăţi care se ocupă de distribuţia/furnizarea de energie electrică, respectiv atât prin exercitarea dreptului de opţiune, precum şi vânzarea de pachete minoritare de acţiuni către salariaţi. Totodată, se va avea în vedere pentru aceste societăţi şi eventuala valorificare de pachete minoritare pe piaţa reglementată de capital.

Ţinând cont de prevederile contractelor la filialele privatizate, Ministerul Economiei va iniţia, prin intermediul Electrica, operaţiuni de vânzare către salariaţi a acţiunilor rezultate în urma finalizării procesului de separare a activităţii de distribuţie de cea de furnizare, în limita a 10% din capitalul social. Totodată, acolo unde contractele de privatizare o impun, Electrica va derula vânzarea de acţiuni către cumpărători în cadrul opţiunii de vânzare/cumpărare (Put/Call Option).

Pentru Electrica Serv, cu opt sucursale teritoriale, va fi finalizată procedura de divizare parţială, dar este avută în vedere şi posibilitatea privatizării unora dintre filialele acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societăţile de furnizare electricitate vor fi reorganizate într-o singură companie, filială Electrica.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Societăţile de furnizare electricitate vor fi reorganizate într-o singură companie, filială Electrica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei