Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CFR Călători va propune o a treia variantă de restructurare - înjumătăţirea numărului de regionale

CFR Călători va propune zilele următoare, din dispoziţia Ministerului Transporturilor, o a treia variantă de restructurare a societăţii ar putea să prevadă înjumătăţirea numărului de regionale.

Consiliul de administraţie de la CFR Călători a respins cele două variante iniţiale de organizare şi restructurare a societăţii, urmând ca în zilele viitoare CFR Călători să vină cu o a treia variantă care ar putea fi structurată pe desfiinţarea a patru regionale, a spus preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Iulian Măntescu.

Liderul sindical a precizat că vor avea loc disponibilizări în toate cele trei societăţi, chiar dacă sindicatele nu sunt de acord cu acest lucru.

"La CFR Marfă am auzit că programul de restructurare a fost înaintat de minister, avizat şi aprobat de AGA încă din luna noiembrie, iar noi nu am primit nicio variantă", a spus Măntescu.

Liderul sindical a subliniat că în proiecţia bugetară la CFR Marfă există două variante de disponibilizare - de aproximativ 3.100 de salariaţi sau 4.325 de angajaţi - dacă sindicatele nu acceptă eliminarea anumitor drepturi salariale.

Varianta pe care trebuie să o aducă CFR Călători ar putea fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri, a mai spus Măntescu.

Prin aceste programe de restructurare, veniturile angajaţilor CFR vor fi diminuate cu 25 - 28%, nefiind bugetate primele de Crăciun, de Paşti, de Ziua Feroviarului, existând şi o solicitare de a renunţa la prima de recuperare a forţei de muncă.

Preşedintele Confederaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat marţi că circa 7.300 de salariaţi ai companiilor CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători ar putea fi disponibilizaţi, deşi există soluţii mai bune pentru redresarea financiară a acestor societăţi, nesusţinute însă politic.

"Deocamdată, ne pregătim cu un program de măsuri pentru echilibrarea economică a societăţilor, ca să nu existe disponibilizări. Şi ei (conducerea celor trei societăţi, n.r.) au soluţii mai bune, dar nu sunt susţinute politic", a declarat, marţi, Măntescu, după o şedinţă AGA şi CA pentru aprobarea contractului colectiv de muncă şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2011 de la societăţile feroviare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Călători va propune o a treia variantă de restructurare - înjumătăţirea numărului de regionale.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Călători va propune o a treia variantă de restructurare - înjumătăţirea numărului de regionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei