Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 ian 2011 - Anul XVI, nr. 9 (4607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii din Arad, solicitaţi să declare în scris dacă dau sau nu meditaţii

Profesorii din Arad au primit în şcoli formulare prin care trebuie să declare dacă dau sau nu meditaţii după programul de lucru sau dacă au alte activităţi din care câştigă bani, acţiunea fiind considerată de dascăli ca fiind abuzivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În şcolile din Arad, direcţiunile au distribuit formulare pe care scrie "Declaraţie", în care dascălii trebuie să menţioneze dacă obţin alte surse de venit în afara programului şcolar.

Profesorii trebuie să îşi menţioneze numele şi funcţia şi să declare dacă obţin venituri din meditaţii, activităţi culturale, sportive sau din alte activităţi, după încheierea programului şcolar.

"Colegii nu trebuie să se lase intimidaţi de această acţiune, trebuie să ştie că au libertatea şi dreptul de a desfăşura orice activitate, remunerată sau nu, în afara programului de lucru. Acţiunea este una abuzivă şi poartă o tentă de presiune. Fiecare cetăţean al României este obligat deja să respecte legea, nu trebuie să dea o declaraţie că respectă reglementările în vigoare", a declarat, ieri, preşedintele Sindicatului Democrat din Învăţământ Arad, Dănuţ Ieneşescu.

"Este o situaţie neplăcută, o chestionare care pare mai mult abuzivă. Nu este normal ca statul să ne interogheze în acest fel dacă vrea să afle câţi profesori câştigă din meditaţii. Cei care dau meditaţii au deja obligaţia de a declara acest lucru la Fisc, nu este firesc să mai fie interogaţi şi de alte instituţii", a declarat un profesor.

Inspectorul şcolar general, Mirela Aldescu, a confirmat că se lucrează la o situaţie statistică privind activităţile extraşcolare ale angajaţilor, însă afirmă că acţiunea "este perfect legală şi are loc la solicitarea ANAF".

"Activitatea este una perfect legală şi are loc în urma unei solicitări care ne-a fost adresată de ANAF. Directorii de şcoli au obligaţia să ne furnizeze aceste date, cum şi noi avem obligaţia să le centralizăm şi să le furnizăm ANAF", a spus Aldescu.

Potrivit sursei citate, un formular care trebuie completat de conducerile şcolilor a fost postat de forumul Inspectoratului Şcolar Arad, iar directorii obţin informaţiile de la profesori.

Acţiunea se va derula pe o perioadă de câteva săptămâni, timp în care aproximativ 5.000 de dascăli vor trebui să completeze declaraţiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii din Arad, solicitaţi să declare în scris dacă dau sau nu meditaţii.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii din Arad, solicitaţi să declare în scris dacă dau sau nu meditaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei