Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 ian 2011 - Anul XVI, nr. 6 (4604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa de muzică, filme şi jocuri din România, estimată la circa 25 de milioane de euro, în 2010

 

Piaţa de home entertainment (muzică, filme şi jocuri) din România este estimată de reţeaua de librării Diverta la aproximativ 25 de milioane de euro, în 2010, o valoare similară urmând să se înregistreze şi în acest an, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX

Piaţa de media (home entertainment), care cuprinde trei segmente de piaţă distincte - jocuri, filme şi muzică -, ar putea atinge în 2011 valoarea de 25 milioane de euro, o valoare similară cu cea din 2010.

În mod concret, piaţa de filme comercializate pe suport DVD şi Blu-Ray este estimată de Diverta la circa 7 milioane de euro, în timp ce piaţa de muzică comercializată este estimată la circa 3 milioane de euro. În schimb, piaţa de Gaming (jocuri şi console) este estimată de Diverta la circa 15 milioane de euro.

 

Vânzările de jocuri, în creştere, filmele şi muzica în scădere

În Diverta, singurul segment din piaţa media care a realizat anul trecut vânzările din 2009 (sau a fost în creştere uşoară) a fost cea a jocurilor (cu 2%). În schimb, filmele şi muzica au înregistrat o scădere de circa 25% în 2010 comparativ cu 2009. Potrivit Diverta, scăderile în domeniile filmelor şi muzicii în 2010 au fost cauzate de criza economică, "având în vedere că produsele nu sunt de subzistenţă, iar în majoritatea cazurilor sunt relativ uşor de consumat din surse alternative (internet, piraterie)".

În mod concret, vânzările Diverta pe segmentul muzică au fost afectate de posibilitatea crescândă de a accesa acest tip de conţinut din surse "free" (internet, radio, tv; stocare locală - dimensiuni mici ale fişierelor). Ponderea vânzărilor de muzică din totalul vânzărilor Diverta 2010 este de 2,63%.

La categoria Muzică, Diverta estimează că se vor vinde în continuare bine produsele de impuls (colecţii, preţ mic), cele de sezon (colinde) şi pachetele speciale (colecţie cu tricou, colecţie de lux muzică clasică).

Topul 10 al celor mai bine vândute albume muzicale în reţeaua Diverta în 2010 sunt: "Compilaţie 80 de ani de muzică în 80 de ani de radio", "Various Classical Gold 50 CD", Mădălina Manole -"09", "Integrala Iris", Pasărea Colibri - "Colecţie 3 CD", Holograf - "Primăvara începe cu tine", Direcţia 5 - "Declaraţie de dragoste", Inna - "Hot", "Various cântece româneşti" şi Ştefan Bănică - "Superlove".

 

Aceleaşi aşteptări şi pentru 2011

Pe de altă parte, în 2010 în magazinele Diverta ponderea vânzărilor de film este de 7,2% din totalul vânzări Diverta. Vânzările pe această gamă au înregistrat o scădere de aproximativ 25% faţă de 2009, iar în acest an Diverta estimează un an similar ca volum celui din 2010.

În 2011 Diverta estimează oportunităţi de creştere pe titlurile Blu-Ray 3D, Blu-Ray şi pe animaţie şi odată cu apariţia titlurilor 3D, creştere şi pe Blu-Ray 3D. Printre titlurile mari care vor fi lansate în 2011 se numără: "Bambi", "Fantasia", "Tangled", "Tron Legacy", "Harry Potter and the Deathly Hallows", "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader", "Little Fockers" etc.

Cele mai vândute filme în 2010 au fost: "Avatar", "Albă ca zăpada şi cei 7 pitici", "Frumoasa şi bestia", "Michael Jackson", "This Is It", "Barbie şi cei 3 muşchetari", "Cartea junglei platinum", "Saga Amurg: Luna Nouă", "Pinocchio", "101 dalmaţieni" şi "Up (Deasupra tuturor)".

Totodată, în 2010 în magazinele Diverta vânzărilor de jocuri deţin o pondere de 6,80% din totalul vânzărilor Diverta. "Piaţa de jocuri va înregistra în 2011 un volum similar celui din 2010, vor fi mai puţine lansări mari, dar vor apărea titlurile mature pentru noile platforme (Sony Move, Microsoft Kinect), Nintendo 3DS, Sony PS Phone şi va continua expansiunea bazei instalate de console", estimează Diverta.

Cele mai vândute jocuri în 2010 au fost: "Starcraft 2 PC", "World Of Warcraft Cataclysm PC", "Sims 3 PC", "World Of Warcraft Wrath Of The Lich King PC", "Call Of Duty Black OPS PC", "Fifa 11 PS 3", "Cod 6 Modern Warfare 2 PC", "Battlefield Bad Company 2 PC", "Fifa 11 PC" şi "Cod 6 Modern Warfare 2 PC".

Reţeaua Diverta are în prezent circa 50 de librării în toată ţara

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa de muzică, filme şi jocuri din România, estimată la circa 25 de milioane de euro, în 2010.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piaţa de muzică, filme şi jocuri din România, estimată la circa 25 de milioane de euro, în 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei