Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul certificatelor medicale eliberate a scăzut cu 30 la sută

Noul sistem de acordare a concediilor medicale a dus la o diminuare cu 30 la sută a certificatelor medicale eliberate în ultimele luni ale anului trecut faţă de începutul anului, a declarat, ieri, la prezentarea bilanţului pe 2010, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

"Dacă pe toată perioada anului 2009 au fost eliberate 2,6 milioane de certificate medicale, în anul 2010 numărul lor a fost într-o evidentă descreştere. De la începutul anului 2010 şi până în luna septembrie au fost eliberate 713.436 de certificate medicale", a spus ministrul Sănătăţii.

Guvernul a decis, în 14 aprilie, înăsprirea condiţiilor în care angajaţii pot intra în concediu medical, prin introducerea unui sistem de verificare la domiciliu a bolnavilor şi sancţionarea mai aspră a persoanelor care solicită nemotivat un astfel de concediu.

În situaţia în care beneficiarul de concediu medical nu se află la domiciliu, acesta nu va primi indemnizaţia de asigurări sociale aferente concediului medical.

Reprezentanţii Caselor de asigurări de sănătate au făcut, în perioada 19 mai - 4 iunie, la cererea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, acţiuni de control ce au vizat modul de acordare a concediilor medicale, dar şi eliberarea certificatelor de concediu medical.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii (MS), în prima fază, până în jurul datei de 28 mai, a fost mai mult o verificare care a avut scopul de a aduce la cunoştinţă medicilor şi pacienţilor legislaţia şi de a atenţiona asupra noilor prevederi. În cea de-a doua fază a fost "un control temeinic", în care s-au aplicat sancţiuni drastice pentru cei găsiţi în ilegalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul certificatelor medicale eliberate a scăzut cu 30 la sută.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul certificatelor medicale eliberate a scăzut cu 30 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei