Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2011 - Anul XVI, nr. 3 (4601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect în dezbatere

Medicii tineri care nu au promovat Rezidenţiatul pot fi angajaţi într-o unitate sanitară

Absolvenţii facultăţilor de medicină, începând cu promoţia 2005, vor putea să se angajeze într-o unitate sanitară, la UPU sau în cabinetele medicilor de familie, chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat, astfel încât ei vor putea sprijini activitatea medicală din aceste unităţi.

Ministerul Sănătăţii (MS) a supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanţa de modificare şi completare a Ordonanţei 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului

Conform proiectului de act normativ, absolvenţii facultăţilor de medicină, începând cu promoţia 2005, vor primi competenţe de practică limitate chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat, informează, miercuri, MS.

În prezent, medicul care finalizează cursurile universitare nu poate fi angajat în sistemul sanitar, decât cel mult de către una dintre firmele care activează în industrie, în scopul promovării produselor medicale.

Proiectul Ministerului Sănătăţii dă posibilitatea tinerilor absolvenţi să fie încadraţi în unităţile sanitare publice sau private, inclusiv în cabinetele medicilor de familie, pentru a sprijini activitatea de asistenţă medicală din aceste unităţi.

"Atenţia noastră se îndreaptă către medicii tineri şi căutăm diverse soluţii pentru a-i aduce mai repede în sistem şi pentru a-i păstra aici. Propunerea noastră va da posibilitatea absolvenţilor de medicină să lucreze, sub îndrumare, fără drept de parafă sau semnătură, în anumite secţii, la UPU sau cabinetele medicilor de familie", a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

Potrivit MS, noile reglementări vor aduce beneficii atât unităţilor sanitare care vor putea angaja personal calificat, cât şi viitorilor specialişti care îşi vor practica meseria pentru care s-au pregătit, până la următorul concurs de Rezidenţiat, fără a pierde cunoştinţele acumulate în timpul facultăţii.

Proiectul de act normativ mai prevede ca, începând cu anul III de pregătire în specialitate, rezidenţii să fie incluşi în linia de gardă (alta decât linia I de gardă), în afara programului normal de lucru. De asemenea, începând cu anul IV de pregătire în specialitate, aceştia vor putea trece în linia I de gardă, sub supravegherea unui medic specialist sau primar care se află de gardă la domiciliu.

În acest fel, Ministerul Sănătăţii urmăreşte responsabilizarea medicilor rezidenţi şi formarea lor prin pregătire practică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii tineri care nu au promovat Rezidenţiatul pot fi angajaţi într-o unitate sanitară.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicii tineri care nu au promovat Rezidenţiatul pot fi angajaţi într-o unitate sanitară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma primiti? trimis de
( 6 ian 2011, 15:28:35
Sunt absolventa a celei mai insemnate institutii de invatamant superior medical din Romania, Universitatea de medicina din Caracal si n-am intrat la rezidentiat caci astia au schimbat regulile, nu ca la noi la Caracal. Ma primiti ca medic la Spitalul din Suceava, mai ales ca am auzit ca va fi Spital Clinic si va avea pacienti din toata tara? As vrea la sectia de neurochirurgie. Si as mai vrea sa am niste pacienti de la casa aia mare din Piata Victoriei, ori de la ailalta de sub deal. Asa m-as putea afirma imediat tot asa cum, cunosc pe cineva care din studenta cantemirista va ajunge rapid Prof. Univ. Dr. (Docent? Academician??)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei