Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Igaş sesizează Parchetul în legătură cu angajări ilegale în Jandarmerie

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu modul în care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiţer şi a organizat concursul pentru ocuparea acestora, a demis un director din MAI, iar prim-adjunctul şefului jandarmilor va fi cercetat de Consiliul de Judecată.

Igaş a cerut procurorilor să verifice dacă, în contextul angajărilor din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), din octombrie 2010, există persoane care să se facă vinovate de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Demersul ministrului Igaş vine în urma unei verificări a Corpului de Control al Ministrului de Interne care a vizat modul în care s-a făcut "ocuparea unor posturi prin recrutarea candidaţilor din sursă externă" atât în Ministerul pe care-l conduce, cât şi în Inspectoratul General al Poliţiei şi cel al Jandarmeriei.

Inspectorii de la Corpul de control al MAI au constatat că, în perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor şefi din instituţie, "s-au deblocat trei posturi de ofiţer în Jandarmeria Română", prin derogare de la actele normative prin care fusese suspendată orice angajare.

"În aceste condiţii, examenele au fost dispuse de IGJR şi au avut loc, deşi pentru anumite funcţii nu erau îndeplinite cerinţele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime în muncă, nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologică, nu toate documentele de studii erau legalizate, la toţi candidaţii lipseau fişele medicale de încadrare)", se arată într-un comunicat de luni seară al MAI.

În aceste condiţii, Corpul de Control al Ministrului de Interne a constatat că demersurile Jandarmeriei Române pentru ocuparea funcţiilor scoase la concurs "au avut un caracter formal, întrucât scopul a fost ca aceste persoane să ajungă în rândul cadrelor active ale MAI şi apoi implicit în Poliţia Română".

Pe baza concluziilor, ministrul Igaş a aprobat sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), "pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu, fals şi uz de fals".

În plus, prim-adjunctul şefului IGJR va fi "trimis în faţa Consiliului de Judecată constituit la nivelul MAI", alături de şeful Direcţiei de Resurse Umane din IGJR şi de ofiţerul din această direcţie care s-a ocupat de constituirea dosarelor de candidaţi şi a îndeplinit funcţia de secretar în comisiile de concurs".

Din ordinul lui Igaş, pentru aceleaşi motive a fost eliberat din funcţie directorul general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, el fiind totodată "pus la dispoziţia MAI" pe o perioadă de şase luni.

În plus, un ofiţer specialist principal din Direcţia Generală de Management al Resurselor Umane din MAI, precum şi cei trei ofiţeri care au ajuns să lucreze în Jandarmerie în urma concursului din 25 octombrie, au fost eliberaţi din funcţii şi "puşi la dispoziţia unităţilor din care fac parte" pentru următoarea jumătate de an.

Alţi trei ofiţeri cu funcţii de conducere din MAI şi IGPR, precum şi unul dintre şefii de la resurse umane din MAI şi unul dintre subalternii săi, vor fi cercetaţi disciplinar. Alţi şase ofiţeri din Jandarmeria Română, precum şi un ofiţer şi un agent din IGPR, au fost "atenţionaţi".

Sesizarea transmisă de ministrul Traian Igaş a fost înregistrată la Parchetul instanţei supreme, Secţia de urmărire penală şi criminalistă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Igaş sesizează Parchetul în legătură cu angajări ilegale în Jandarmerie.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Igaş sesizează Parchetul în legătură cu angajări ilegale în Jandarmerie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei