Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2010 - Anul XV, nr. 306 (4597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instituţiile publice pot începe, din ianuarie, înscrierea în sistemul de plată online a taxelor

MCSI a finalizat implementarea sistemului naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor (SNEPTI), acesta fiind, potrivit instituţiei, complet funcţional şi pregătit pentru înregistrarea instituţiilor publice la adresa www.ghiseul.ro din ianuarie 2011.

"Sistemul ajută fundamental cetăţenii români. Astfel, persoanele aflate în altă localitate decât cea de domiciliu sau în altă ţară, vor putea să-şi plătească taxele şi impozitele aferente prin cardul bancar, folosind SNEPTI", se arată într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

În cadrul Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), instituţie subordonată Ministerului Comunicaţiilor, s-a constituit, prin ordin de ministru, un departament care se va ocupa de migrarea, respectiv înrolarea instituţiilor publice în SNEPTI.

Potrivit HG 1.235/2010, instituţiile publice care desfăşoară activităţi de încasare a taxelor şi impozitelor au obligaţia să se înregistreze în SNEPTI.

Astfel, în termen de şapte luni de la adoptarea HG 1.235/2010 vor intra în sistem localităţile cu populaţie mai mare de 150.000 de locuitori, urmând ca oraşele cu până la 150.000 de locuitori să se înroleze în SNEPTI în cinci luni de la expirarea termenului primei etape, dar nu mai târziu de un an de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Ulterior va avea loc şi înregistrarea comunelor şi a instituţiilor publice nevizate de primele două etape, în termen de 6 luni de la încheierea celei de a două etape, dar nu mai târziu de 18 luni de la data intrării în vigoare a HG 1.235/2010.

"În cazul în care o instituţie publică îşi exprimă intenţia de a se înregistra mai repede în sistem, există posibilitatea ca, de comun acord cu Ministerul Comunicaţiilor, procedurile de înregistrare să fie accelerate", se mai spune în comunicat.

În prezent, la nivel naţional, instituţiile publice care utilizează sau au testat deja sistemul, sunt pregătite pentru migrarea pe platforma naţională de plăţi, celelalte fiind în etapa de finalizare a bazelor de date pentru înrolarea în SNEPTI.

MCSI este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instituţiile publice pot începe, din ianuarie, înscrierea în sistemul de plată online a taxelor.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instituţiile publice pot începe, din ianuarie, înscrierea în sistemul de plată online a taxelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei