Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PF Daniel în Pastorală: Să aducem ajutor, bucurie şi speranţă celor în suferinţă, sărăcie, singurătate

PF Daniel îndeamnă oamenii, în Pastorala de Crăciun care va fi citită în toate bisericile Arhiepiscopiei Bucureştilor în 25 decembrie, să aducă ajutor, bucurie şi speranţă celor care sunt în mare suferinţă şi sărăcie, singurătate şi neajutorare, aşa cum învaţă Sfânta Evanghelie şi Sfânta Biserică.

În Pastorala de Crăciun 2010 intitulată "Dumnezeu - Omul în mijlocul oamenilor", PF Daniel vorbeşte mai întâi despre înţelesul Naşterii Domnului, subliniind faptul că taina coborârii şi apropierii Fiului lui Dumnezeu de noi oamenii "ne cheamă să ne ridicăm şi să ne apropiem şi noi de Hristos".

"Hristos vine şi astăzi la noi în multe forme, ca un călător sau ca un pelerin necunoscut, prin chipurile smerite ale oamenilor săraci, ale copiilor şi bătrânilor abandonaţi, ale bolnavilor singuri şi întristaţi, ale celor flămânzi şi fără de adăpost. De aceea, mai ales acum, când în jurul nostru este multă suferinţă şi sărăcie, singurătate şi neajutorare, să aducem acestora, prin cuvânt şi faptă, ajutor şi bucurie, încurajare şi speranţă, aşa cum ne învaţă Sfânta Evanghelie şi Sfânta Biserică", a arătat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel mulţumeşte celor care sprijină Biserica în lucrarea ei cultural-misionară şi social-filantropică pentru copii şi bătrâni, pentru bolnavi şi săraci, pentru oamenii fără nici un sprijin, pentru "cei pe care nu-i iubeşte nimeni".

Patriarhul face apel la susţinerea în continuare a căminelor de bătrâni şi de copii, a unităţilor medicale, a cantinelor pentru săraci şi multor programe de caritate ale Bisericii, pentru ca cei care au iniţiat şi realizează programe filantropice să nu se descurajeze şi să nu înceteze lucrarea lor, necesară altora. Totodată, PF Daniel subliniază importanţa instituţiei familiei care trebuie să fie mereu în centrul atenţiei Bisericii.

"Familia a fost binecuvântată în Rai, sfinţită prin Naşterea Pruncului Iisus din Fecioara Maria şi preţuită prin prezenţa lui Hristos la nunta din Cana Galileii. De aceea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2011 să fie numit «Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii»", a adăugat Patriarhul României

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel mai spune că botezul copiilor şi creşterea lor în credinţă trebuie să fie o prioritate majoră a părinţilor, a naşilor, a preoţilor şi a profesorilor de religie, mai ales astăzi când mulţi copii şi tineri sunt dezorientaţi sau tentaţi să caute fericirea în droguri nocive pentru suflet şi trup.

"Pe fondul sărăciei şi al migraţiei părinţilor în străinătate, mulţi copii sunt tentaţi să abandoneze şcoala şi să trăiască o viaţă dezordonată şi fără un ideal concret. De aceea, familia, societatea şi Biserica trebuie să coopereze spre a găsi soluţii practice pentru problemele concrete care tulbură viaţa copiilor şi tinerilor de astăzi", mai spune în Pastorala de Crăciun, PF Daniel.

Criza stabilităţii sau a unităţii familiei se amplifică în contextul creşterii sărăciei, şomajului şi a nesiguranţei zilei de mâine. Din aceste motive, sunt urgent necesare următoarele orientări: intensificarea vieţii spirituale şi a activităţii pastorale, a solidarităţii între familii, dezvoltarea de programe sociale de susţinere a familiilor sărace, mai ales a celor care au copii mulţi, apreciază Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

În finalul Pastoralei, la sărbătoarea Naşterii Domnului 2010, Patriarhul României anunţă că, în anul 2011, un simbol major al comuniunii, cooperării şi demnităţii noastre ortodoxe româneşti va fi construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

De aceea, PF Daniel adresează clerului şi credincioşilor ortodocşi din ţară şi străinătate rugămintea de a sprijini, după posibilităţi, construirea viitoarei Catedrale patriarhale. În vederea coordonării donaţiilor în bani pentru construirea noii Catedrale patriarhale cu hramurile: Înălţarea Domnului (care este şi Ziua Eroilor) şi Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca pe calendarul fiecărei eparhii din Patriarhia Română să fie imprimată imaginea machetei noii Catedrale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PF Daniel în Pastorală: Să aducem ajutor, bucurie şi speranţă celor în suferinţă, sărăcie, singurătate.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PF Daniel în Pastorală: Să aducem ajutor, bucurie şi speranţă celor în suferinţă, sărăcie, singurătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei