Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răceala lui Băsescu, subiect de discuţie între şeful statului şi liderii Federaţiei Sanitas

Starea sănătăţii preşedintelui Traian Băsescu a fost subiect de discuţie între şeful statului şi reprezentanţii Federaţiei Sanitas, Băsescu tuşind şi dând semne de răceală de câteva ori în timpul debutului întâlnirii de ieri cu liderii sindicali.

"Dacă îmi permiteţi o constatare... Ni se pare nouă sau aţi răcit puţin?! Pentru că asta înseamnă că şi dumneavoastră şi noi avem nevoie mai mult ca oricând nevoie de un sistem sanitar bine pus la punct", a spus Marius Petcu.

Remarca liderului sindical a stârnit zâmbetul şefului statului.

"Eu nu am avut timp să merg la doctor. Tot la voi ajung până la urmă. Oricum, în ianuarie vin la voi pentru vizita medicală anuală", a replicat preşedintele Băsescu.

Anterior, şeful statului explicase motivele pentru care întâlnirea a fost posibilă, având în vedere că s-au întâmplat două lucruri esenţiale, care trebuie să aibă urmări, "pentru că altfel rămânem încremeniţi într-un proiect care numai de succes nu e". "Adică s-a produs descentralizarea spitalelor şi e pe finalizare procesul de preluare a acestora de către administraţiile locale. S-au crescut veniturile începând cu 1 ianuarie pentru sănătate şi s-a făcut şi o bună parte din plata pentru arieratele la medicamente. Dar nu putem menţine un sistem care să genereze aceleaşi neajunsuri în continuare. Acesta e subiectul fundamental al discuţiei: continuarea proceselor de reformare şi restructurare a sistemului de sănătate", afirmase şeful statului.

Marius Petcu i-a solicitat preşedintelui să reconfirme sprijinul pentru un proiect legat de încheierea unui pact naţional pentru sănătate.

"Ne-aţi spus că aveţi o deschidere pentru un astfel de subiect, dar colegii mei, eu însumi, am fi interesaţi ca după această întâlnire să ştim dacă putem gândi în perspectivă şi un astfel de document", a afirmat Petcu.

"Au fost un număr mai mare de rapoarte care vizau segmente extrem de importante din viaţa economică şi socială a României, dar, pentru mine, de referinţă sunt trei: cel pe educaţie, raportul comisiei prezidenţiale pe sănătate, o comisie condusă de domnul profesor Vlădescu şi raportul pe situaţia socială şi starea natalităţii. Am semnat un pact pe educaţie, care ar trebui să ajungă la capăt cu un rezultat cu succes şi în conformitate cu pactul miercuri. Depinde de Curtea Constituţională. (...) Ţinta, dacă aţi văzut raportul, este ca şi la sănătate să realizăm un pact pentru sănătate. Răspunsul meu categoric este da. Am o singură condiţie, să fie un demers făcut cu bună credinţă de ambele părţi, plecând de la realitate", a spus Băsescu.

El a adăugat că ar fi unul din obiectivele sale majore ca şi sistemul de sănătate să beneficieze în final de o lege care să ducă la modernizarea lui şi să fie punctul de plecare pentru satisfacţia viitoare cu privire la sistemul de sănătate.

"Da, sunt de acord să-l discutăm, cu condiţia să nu-l luăm de la zero. Adică avem un raport care a pus sistemului un diagnostic, raport făcut de specialişti care sunt în afara oricărui dubiu din punct de vedere al calităţii profesionale sau al opţiunilor politice. Avem o bază de plecare, avem problemele dumneavoastră şi, adică începem discuţia foarte onest, o putem finaliza şi repede şi onest, pentru că avem toate datele să o facem. (...) La sistemul de educaţie am reuşit să convingem pe toţi cei onest interesaţi de sistemul de educaţie să punem în centrul sistemului elevul/studentul şi în jurul interesului elevului/studentului, profesorul, statul, infrastructura. Dacă şi la sănătate reuşim să creăm un sistem în care pacientul să fie în centru şi toţi ceilalţi - personal medical, infrastructură, Guvern - în interesul lui, atunci putem funcţiona fără niciun fel de problemă", a afirmat preşedintele Băsescu

Şeful statului a mai spus că "probabil" toţi au ajuns la concluzia că nu se mai poate trata sănătatea la întâmplare.

"Comisia Miclea a făcut un îndreptar, că nu avea voie să facă o lege, care azi a trecut prin asumarea răspunderii, e la CC, dacă miercuri se ia o decizie pentru continuare, avem o lege extrem de bună. Acelaşi lucru poate fi la sănătate", a conchis preşedintele Băsescu.

Discuţiile preşedintelui Traian Băsescu cu sindicaliştii "Sanitas" au început la ora 14.00, delegaţia federaţiei sindicale fiind condusă de Marius Petcu.

La discuţii au participat şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, precum şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe sindicaliştii "Sanitas" la discuţii după ce acesta a fost prezent la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la lansarea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răceala lui Băsescu, subiect de discuţie între şeful statului şi liderii Federaţiei Sanitas.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răceala lui Băsescu, subiect de discuţie între şeful statului şi liderii Federaţiei Sanitas0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei