Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aglomeraţie şi cozi la magazinele Cosmote şi Vodafone din centrul Bucureştiului, pentru iPhone 4

Sute de bucureşteni au cumpărat, joi seară, smartphone-urile Apple iPhone 4 din magazinele Cosmote şi Vodafone de pe bulevardul Magheru din Capitală, acestea fiind vândute şi de cei doi operatori, după mai bine de doi ani de când Orange vinde în exclusivitate produsele Apple, scrie Ziarul Financiar.

Ofertele comerciale ale Cosmote şi Vodafone, care oferă pentru prima oară oficial iPhone, arată prudenţă - telefonul fiind oferit la preţuri mai mici doar utilizatorilor care îşi permit să susţină plata lunară a unor abonamente mai scumpe, de la cel puţin 19-20 de euro în sus.

Potrivit Ziarului Financiar, la Cosmote venitul mediu lunar combinat (abonat şi prepay) pe utilizator este în medie de aproximativ cinci euro, în timp ce la Vodafone venitul mediu lunar de la un abonat este de 14,1 euro iar de la un client prepay de 2,5 euro. "Este unul dintre cele mai bune smartphone-uri aflate în acest la moment la vânzare în întreaga lume. Nu este un mobil pentru oricine", explică oficialii companiilor.

Câteva zeci de persoane au fost ieri seară în magazinele Cosmote şi Germanos pentru a cumpăra iPhone, compania anunţând că a vândut şapte telefoane Apple în primele momente de la deschiderea magazinului Cosmote din centrul Capitalei. Oficialii companiei, prezenţi la evenimentul de lansare, au evitat să facă estimări în legătură cu vânzările.

Cosmote este singurul operator care vinde iPhone 4 telefonul necodat. La liber iPhone 4 costă la Cosmote 2.750 (640 de euro) şi 3.250 de lei (756 de euro), în funcţie de capacitatea de stocare.

Cosmote cere pentru un iPhone 4 între 739 (172 de euro) şi 2.679 de lei (620 de euro), în funcţie de abonamentul ales (inclusiv TVA). Cosmote comercializează iPhone cu trei tipuri de abonamente. Cosmote Discover, cu un tarif de 18,6 euro pe lună (TVA inclusă), include trafic de date de 1 GB, 110 minute naţionale şi internaţionale, şi 1.000 de minute şi SMS-uri în reţea.

Cosmote Explore, al doilea tip de abonament, cu un tarif de 28,52 euro (TVA inclusă), include un trafic de date de 1,5 GB, 220 de minute naţionale şi internaţionale şi 1.500 de minute şi SMS-uri în reţea. Cel mai scump abonament, de 48,3 euro pe lună (TVA inclusă), asigură 440 de minute naţionale, şi 2.000 de minute şi SMS-uri în reţea.

Cosmote oferă cea mai mare subvenţie la achiziţia iPhone 4 pentru clienţii care semnează un contract pe doi ani pentru abonamentul de 48 de euro pe lună. În această situaţie, un iPhone 4 cu stocare de 16 GB costă 739 de lei (172 de euro), iar unul cu capacitate de 32 GB - 1.189 lei (277 euro). Un iPhone 4 cu capacitate de 16 GB, împreună cu un abonament de 18,6 euro pe lună pe doi ani, costă 1.749 de lei (407 euro) iar cu abonament pe un an - 2.229 lei (519 euro).

La Orange, un iPhone 4 are preţuri între 169 şi 557 de euro. Preţurile în euro pentru iPhone 4 la Cosmote au fost calculate la cursul leu/euro anunţat de BNR având în vedere că operatorul are tarifele în lei. Orange, în schimb, are tarife în euro.

Vodafone, care a lansat telefonul la miezul nopţii, a stabilit limita de jos a preţurilor pentru iPhone 4 în România la 99 de euro, însă condiţiile în care telefonul poate fi obţinut acest preţ arată că operatorul aplică o subvenţie atât de ridicată cu un scop precis: pentru a loializa şi atrage clienţii cu venituri mari, care pot achiziţiona servicii cu o marjă ridicată de profit pentru operator. De altfel, compania nu are momentan în plan să vândă telefonul decât cu abonamente, a spus Karsten Wildberger, directorul comercial al operatorului. Preţul pentru iPone 4 la Vodafone variază între 99 şi 499 de euro.

Astfel, preţul de 99 de euro pentru iPhone 4 de 16 GB este disponibil doar pentru clienţii existenţi ai companiei care semnează pentru doi ani un contract care prevede plata unui abonament lunar de 59 de euro. iPhone 1,5 GB este cel mai scump abonament pentru iPhone lansat în România şi include 2.000 de minute în reţea, 500 de minute naţionale, 1.000 de sms-uri în reţea, 50 de MMS-uri naţionale şi un trafic de date de 1,5 GB. Cu acest abonament, pe doi ani, un client nou Vodafone plăteşte pe acelaşi iPhone 4 de 16 GB 199 de euro.

iPhone-ul 4 de 32 de GB costă 199 de euro pentru abonaţii existenţi ai Vodafone care cumpără pe doi ani abonamentul iPhone 1,5 GB şi cu 100 de euro mai mult pentru clienţii noi.

Câteva zeci de utilizatori au făcut coadă în faţa magazinului Vodafone, în ciuda temperaturilor sub zero grade şi a orei târzii, astfel că magazinul a devenit neîncăpător când a avut loc evenimentul de lansare. Primul mobil a fost achiziţionat de un fost pilot al companiei Tarom. În total peste 200 de persoane au fost în magazin iar compania a vândut câteva zeci de iPhone.

Karsten Wildberger declara ieri seară că se aşteaptă ca stocul de iPhone 4 să fie epuizat complet având în vedere numărul limitat de terminale de care dispune compania. Primul stoc epuizat de companie a fost cel alocat magazinului online, potrivit datelor publicate pe pagina web a companiei la jumătatea zilei de 17 decembrie.

Pe lângă abonamentul iPhone 1,5 GB de 59 de euro pe lună, Vodafone mai are alte două planuri tarifare pentru iPhone. Abonamentul iPhone 500 MB, cu un tarif de 19 euro pe lună, include 1.000 de minute în reţea, 100 de minute naţionale, 500 de SMS-uri în reţea, 50 de mesaje multimedia (MMS-uri) naţionale şi un trafic de date inclus de 500 MB. La depăşirea traficului inclus, fiecare MB de date suplimentar transferat este taxat cu 0,05 euro.

Abonamentul iPhone 1 GB, care costă 39 de euro pe lună, include 1.500 de minute în reţea, 300 de minute naţionale, 1000 de SMS-uri în reţea, 50 de mesaje multimedia (MMS-uri) naţionale şi un trafic de date inclus de 500 MB.

Vodafone vinde şi versiunea anterioară a smartphone-ului Apple, iPhone 3G S, la preţuri care variază între 99 şi 299 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie şi cozi la magazinele Cosmote şi Vodafone din centrul Bucureştiului, pentru iPhone 4.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aglomeraţie şi cozi la magazinele Cosmote şi Vodafone din centrul Bucureştiului, pentru iPhone 40.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei