Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul ministru al Justiţiei Chiuariu, trimis în judecată în dosarul referitor la Poşta Română

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, fostul ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, fostul director general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, Dan Toader, şi alţi trei manageri au fost trimişi în judecată în dosarul privind trecerea unui imobil în proprietatea privată a unei firme.

Fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Mihai Toader Dan, care era şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, este acuzat de procurorii antocorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial şi de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unei operaţiuni comerciale.

Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR a fost deferit justiţiei pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unei operaţiuni comerciale,

Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial şi de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unei operaţiuni comerciale.

Alături de cei trei au mai fost trimişi în judecată şi fostul ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy, şi fostul ministru al Justiţiei, Tudor Alexandru Chiuariu, ambii acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Procurorii l-au deferit justiţiei şi pe Ioan Folfă, administratorul societăţii Topcadex 99 acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşită în legătură cu o faptă de corupţie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada anilor 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a Statului Român în proprietatea privată a SC IMOPOST DEVELOPEMENTS SA, demers în care au fost implicaţi şi doi membri ai Guvernului României prin emiterea unui act normativ cu scopul de a „clarifica” situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel S.C. IMOPOST DEVELOPMENTS SA.

În această modalitate, spune DNA, statul român a fost prejudiciat cu suma de 8.619.787 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul ministru al Justiţiei Chiuariu, trimis în judecată în dosarul referitor la Poşta Română.
 Vizualizări articol: 341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul ministru al Justiţiei Chiuariu, trimis în judecată în dosarul referitor la Poşta Română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei