Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 130 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Poliţiştii au descoperit într-o săptămână 135 de infracţiuni economice, pentru care sunt cercetate aproape 130 de persoane, cele mai multe pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi înşelăciuni în relaţiile comerciale, a anunţat, sâmbătă, Poliţia Română.

Cele mai multe infracţiuni depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în ultima săptămână sunt de evaziune fiscală (42), înşelăciuni în relaţiile comerciale (16) şi falsuri în înscrisuri (10). Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizat încălcări ale Codului Fiscal, Codului Vamal şi Legii privind drepturile de autor (28), precum şi delapidare, a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Pentru cele 135 de infracţiuni sunt cercetate 128 de persoane, din care nouă au fost reţinute sau arestate preventiv.

De asemenea, 12 persoane sunt cercetate în nouă dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

La acţiuni au participat poliţişti de la structurile de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română.

Într-unul din cazuri, doi administratori de firme din Constanţa sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, după ce poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, aceştia au omis să înregisteze în evidenţele contabile ale societăţii achiziţiile de cereale de la mai multe persoane fizice, precum şi operaţiunile de vânzare a acestora. Cei doi sunt suspectaţi că au produs astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste 9,7 milioane de lei. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA-Constanţa.

Un alt administrator este cercetat de poliţiştii din Capitală, tot pentru evaziune fiscală, după ce, în perioada 2007 - 2009, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale celor două firme ale sale operaţiunile comerciale efectuate. Totodată, acesta este suspectat că a înregistrat în evidenţele contabile ale celor două societăţi comerciale operaţiuni fictive, producând un prejudiciu bugetului de stat de aproape 830.000 de lei.

În judeţul Vrancea, trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce ar fi vândut în judeţele Prahova, Ilfov, Constanţa şi Alba peste 30 de tone de carne de cal susţinând că este carne de vită şi nu ar fi înregistrat veniturile obţinute în evidenţele contabile. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au găsit în urma percheziţiilor la locuinţele acestora 12 cai vii şi 10 seturi de organe provenite din sacrificarea ilegală a animalelor la domiciliul unuia dintre ei.

În Galaţi, poliţiştii au găsit aproape 270.000 de ţigări din Republica Moldova, în urma unor percheziţii la un depozit folosit de două firme din municipiu care se ocupă cu reparaţii auto şi transporturi de mărfuri. Ţigările au fost confiscate, iar membrii grupării infracţionale suspectaţi în acest caz sunt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 130 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 130 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei