Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 dec 2010 - Anul XV, nr. 292 (4583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boc aminteşte că programul de plată on-line a impozitelor va fi aplicat, în etape, începând cu 2011

Premierul Emil Boc a amintit, vineri, că pogramul prin care taxele şi impozitele vor putea fi plătite printr-un sistem electronic, anunţat de către Ministerul Comunicaţiilor încă din luna octombrie, va fi aplicat începând cu anul viitor.

El a amintit, la postul public de radio, că, în prima fază, programul va fi aplicat în municipiile reşedinţă de judeţ şi localităţile cu mai mult de 150.000 locuitori şi că autorităţile locale respective trebuie să se înscrie în program într-un interval maxim de şapte luni.

Ministerul Comunicaţiilor a prezentat, în urmă cu două luni, un proiect potrivit căruia autorităţile administraţiei publice centrale şi locale care încasează taxe şi impozite vor fi obligate să se înscrie într-un sistem electronic naţional de plată, primele urmând să fie autorităţile din oraşele cu peste 150.000 de locuitori.

Denumit "Ghişeul virtual de plăţi", Sistemul Naţional Electronic de Plată a Taxelor şi Impozitelor va fi realizat de către Ministerul Comunicaţiilor, împreună cu Centrul Naţional pentru Managementul Societăţii Informaţionale şi în colaborare cu Asociaţia de Plăţi Electronice din România.

Ministerul a anunţat că ghişeul virtual de plăţi va fi operaţional la 1 ianuarie 2011.

Astfel, în termen de şapte luni de la aprobarea proiectului de act normativ vor intra în sistem localităţile cu populaţie mai mare de 150.000 locuitori, urmând ca oraşele cu până la 150.000 locuitori să se înscrie în şase luni de la expirarea termenului primei etape.

Autorităţile publice îşi pot selecta furnizorul de servicii de acceptare de plăţi electronice.

Potrivit datelor din nota de fundamentare a proiectului de act normativ, în România există doar 12 autorităţi publice locale care au dezvoltat sisteme de plată a taxelor şi impozitelor online, o autoritate publică locală care a dezvoltat un sistem de plată neasistată taxe şi impozite prin mijloace electronice şi circa 100 de autorităţi publice locale care au dezvoltat sisteme de plată asistată de taxe şi impozite prin mijloace electronice.

"Aceste sisteme au fost dezvoltate independent unul de celălalt, în implementarea lor nu s-a ţinut cont de posibilitatea interoperabilizării lor şi integrarea lor în cadrul unui sistem naţional. În privinţa celorlalte autorităţi publice centrale sau locale, acestea nu au dezvoltat până în acest moment un sistem de plată electronică a taxelor şi impozitelor. În acest sens, cetăţenii şi firmele din România sunt privaţi de posibilitatea de a efectua plăţi electronice online", se spune în nota de fundamentare.

Documentul citează concluziile unu studiu al Băncii Mondiale din anul 2008, care arată că, la nivel global, introducerea de tehnologii IT&C în cadrul interacţiunii cetăţean - stat şi mediul de afaceri - stat a generat importante reduceri de cheltuieli, ajungând până la 80% în cazuri punctuale, precum Australia sau Noua Zeelandă.

"În cazul României, estimăm o reducere a cheltuielilor de aproximativ 40% în cazul implementării unui sistem naţional integrat funcţional precum şi o creştere de aproximativ 10% în prima fază în privinţa gradului de colectare a taxelor şi impozitelor", se mai spune în nota de fundamentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc aminteşte că programul de plată on-line a impozitelor va fi aplicat, în etape, începând cu 2011.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc aminteşte că programul de plată on-line a impozitelor va fi aplicat, în etape, începând cu 20115.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(11 dec 2010, 18:58:16
În măruntaiele minţii mele
Nu’i nici o idee economică
Mă pasc,doar,fanteziile
Că la Boc e vreuna mică-mică

O fi având ceva în cap ?
Economie,strategie...ceva ?
Că’n amintirile mele de sap
Boc e cam demult în frunte’aşea

Mă desfăt la căldura unei idei
Că poate(un,,poate’’mic,mic de tot)
Îşi vor reveni exact acei
Ce ne dau acum ,,bucăţi’’ în bot

Avem nevoie de un masterplan ?
De’un masterOm,de’o masteridee ?
O fi prea groasă sticla la cadran
Şi dincolo’n birou o...cucurbitacee

Tot ce am e viaţa mea,asta’i tot
M’am săturat de promisiuni nedigerabile
De’aş putea să schimb totul,întregul lot
Aş face’o’ntr’o secundă,stimabile !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei