Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2010 - Anul XV, nr. 283 (4574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii din diaspora, aşteptaţi la ambasade pentru Ziua Naţională

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, le urează "La mulţi ani" românilor din diaspora de 1 Decembrie, transmiţându-le că îi aşteaptă şi anul acesta în ambasadele şi misiunile româneşti pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a României

"În fiecare 1 Decembrie, ambasadele şi misiunile noastre devin pentru câteva ore locul unde se celebrează solidaritatea românilor şi se reconstituie comunitatea celor care trăiesc în afara graniţelor ţării. Ziua Unirii devine astfel şi ziua unităţii regăsite - nu doar în ordine simbolică - a naţiunii noastre", se arată în mesajul transmis de ministrul Baconschi agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul spune în mesajul său că în calitatea sa de fost ambasador cunoaşte bucuria momentelor în care românii din afara ţării se întâlnesc la ambasade pentru a sărbători Ziua Naţională, "cu tot patosul regăsirilor între rude şi prieteni".

"Apartenenţa la un neam nu are sens dincolo de sentimentul solidarităţii şi al comunităţii de destin: această observaţie, oarecum abstractă, este confirmată an de an în modul cel mai concret, atunci când sediile misiunilor noastre devin neîncăpătoare în faţa afluenţei românilor", mai spune ministrul, adăugând că este un privilegiu pentru Ministerul Afacerilor Externe să fie interfaţa între ţară şi românii din străinătate, între oameni şi comunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii din diaspora, aşteptaţi la ambasade pentru Ziua Naţională.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii din diaspora, aşteptaţi la ambasade pentru Ziua Naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei