Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş anunţă că toate inspectoratele de Poliţie din ţară vor fi evaluate

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, la Sibiu, că toate inspectoratele de Poliţie din ţară vor fi verificate atât în acest an, cât şi în anul 2011 şi fiecare raport de analiză a activităţii va fi discutat "punctual", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Urmează să analizez fiecare inspectorat. Şi în acest an, şi în 2011 vom face o evaluare a IPJ-urilor. Când vom avea la nivelul fiecărui IPJ un raport clar, îl vom analiza punctual. Am făcut până acum la IPJ Neamţ, Arad şi Bistriţa", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul de Interne.

Întrebat dacă în urma raportului de la IPJ Neamţ va fi schimbată întreaga conducere de acolo, Igaş a răspuns că este convins că sunt necesare "modificări în conducerea IPJ Neamţ" şi a precizat că redobândirea "credibilităţii" poliţiştilor este importantă, de aceea va trebui să meargă "până la capăt" cu ancheta în acest caz.

"Categoric, atunci când toate măsurile vor fi finalizate, cred cu convingere că va trebui să facem modificări în conducerea IPJ Neamţ şi vom vedea, la momentul potrivit, cine va lua conducerea. Ceea ce vreau să transmit este că ne preocupă siguranţa cetăţeanului, că ne preocupă credibilitatea fiecărui poliţist şi cred că remedierea imaginii pe care o avem acum ţine în primul rând de noi. Trebuie să mergem până la capăt, pentru a recâştiga credibilitatea Poliţiei", a declarat Igaş.

În plus, Igaş a afirmat că demiterea fostului şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, "are legătură cu ce s-a întâmplat la Neamţ", dar a anunţat că vor urma şi alte demiteri.

"Măsurile luate sunt corecte şi echilibrate, luate în urma unei stări de fapt găsite. Demiterea lui Tobă are legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Neamţ, pentru că nu este permis nici unui angajat al Ministerului de Interne să tolereze asemenea fapte, care înţeleg că erau cunoscute de mai mult timp. Cei care au trebuit să plătească într-o primă fază au plătit, dar vor urma şi alţii", a declarat Igaş.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, procurorul general al României, Laura Codruţa Koveşi, şi noul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, au participat, la Sibiu, la o întrunire regională pe probleme de combatere a evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Corpul de Control al ministrului Internelor a început verificările la IPJ Neamţ în urma asasinatului din 14 noiembrie şi după ce şeful comisarul şef Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

La scurt timp după asasinat, Dan Valentin Fătuloiu, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, i-a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric-Vasea, pentru management defectuos. Cererea de destituire a lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.

În urma scandalului de la Neamţ, ministrul Internelor, Traian Igaş, i-a demis, marţi, atât pe şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică Dan Valentin Fătuloiu, cât şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Igaş preciza că a propus premierului eliberarea din funcţii a celor doi în urma analizei evenimentelor din ultimele zile de la Piatra Neamţ.

El anunţa, marţi, că şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric a fost eliberat din funcţie, la cererea acestuia.

Noul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, preciza, miercuri, că Aurelian Şoric a demisionat din funcţia de şef al IPJ Neamţ încă de vineri, 19 noiembrie, dar că acest lucru nu a fost făcut public pentru ca activitatea Inspectoratului să poată fi reorganizată în linişte.

Comisarul şef Dorel Manole a fost numit la conducerea IPJ Neamţ, în locul lui Aurelian Şoric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş anunţă că toate inspectoratele de Poliţie din ţară vor fi evaluate.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş anunţă că toate inspectoratele de Poliţie din ţară vor fi evaluate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei