Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul naţional de plată a taxelor şi impozitelor va fi finalizat până la jumătatea anului 2012

Administraţiile şi instituţiile publice au un termen de maximum 18 luni pentru a se înregistra în Sistemul Naţional de Plată a Taxelor şi Impozitelor "ghiseul.ro", dar cele mai importante administraţii publice vor fi înregistrate de la 1 ianuarie, conform unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern.

"Este un element extrem de important în modernizarea sistemului de plată a impozitelor şi taxelor din România. Practic, orice cetăţean din România va putea în viitor, de acasă, de pe calculator, să-şi plătească impozitele şi taxele. Cetăţenii vor avea această posibilitate să nu meargă la ghişee să piardă timpul, ci prin utilizarea cardului să-şi poată plăti on-line toate taxele şi impozitele pe care le au, să le poată vizualiza oriunde ar avea o taxă sau un impozit de plătit în România şi să decidă pe care din acestea le achită, în ce ordine, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la ghişeele primăriilor", a declarat, după, şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a precizat la rândul său că sistemul a fost implementat fără nici un cost de la buget, cu ajutorul Asociaţiei de Plăţi Electronice din România, iar în termen de 18 luni va trebui finalizat, conform calendarului stabilit în hotărârea de guvern.

Potrivit ministrului, încă că la 1 ianuarie vor fi incluse în sistem cele mai importante autorităţi publice.

Conform acordului încheiat de minister cu Asociaţia de Plăţi Electronice, în primele şapte luni după adoptarea hotărârii vor fi incluse în sistem municipiile reşedinţă de judeţ şi toate oraşele şi municipiile cu populaţie de peste 100.000 locuitori.

În etapa a doua a proiectului, respectiv în termen de şase luni de la încheierea primei etape, vor fi incluse municipiile şi oraşele cu populaţie de până la 100.000 locuitori, iar în ultima etapă a proiectului, respectiv în termen de 6şase luni de la încheierea celei de-a doua etape, vor fi incluse în sistem comunele şi instituţii care nu au fost vizate de primele două etape, dar care se ocupă de colectarea taxelor şi impozitelor.

Estimarea ministerului este că implementarea unui sistem electronic complet funcţional de încasare a taxelor şi impozitelor poate aduce o reducere a costurilor necesare acestei operaţiuni de peste 40%, precum şi o creştere a procentului de încasare cu aproximativ 10% în primul an de funcţionare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul naţional de plată a taxelor şi impozitelor va fi finalizat până la jumătatea anului 2012.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul naţional de plată a taxelor şi impozitelor va fi finalizat până la jumătatea anului 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei