Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul introduce coplata în sănătate, prin tichet moderator, sunt scutite 8 milioane persoane

Coplata în sistemul de sănătate va fi introdusă prin intermediul unui "tichet moderator", care va avea o limită anuală de 600 lei/pacient, de la acest sistem urmând să fie scutite aproximativ 8 milioane de persoane, respectiv pensionari, elevi sau studenţi, a decis Guvernul printr-un proiect de lege

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a precizat că proiectul de lege, adoptat în şedinţa de miercuri a Guvernului, va fi transmis Parlamentului, pentru ca sistemul să poată intra în vigoare în anul 2011.

Fiecare pacient va primi un "tichet moderator de sănătate" la plata unui serviciu la medicul de familie sau la spital, cu excepţia serviciilor de urgenţă. Suma maximă de plată va fi de 600 lei anual pentru un pacient, prag peste care nu se va mai percepe coplata.

De la sistemul de coplată vor fi exceptaţi pensionari cu pensii mai mici de 700 lei, copiii în vârstă de până la 18 ani, elevii şi studenţii cu vârsta între 18 şi 26 de ani fără venituri, precum şi bolnavii din programele naţionale de sănătate, fără venituri din muncă.

În total, de la sistemul de coplată vor fi exceptate 8.006.507 persoane, iar ministerul de resort estimează că prin coplată se vor adăuga 378 milioane lei anul sistemului de sănătate.

În termen de 60 zile de la adoptarea legii de către Parlament, Guvernul va trebui să adopte normele metodologice de aplicare.

Potrivit lui Attila Cseke, prin aceste norme se vor stabili categoriile de servicii şi tarifele de coplată, iar în prezent ministerul de resort preconizează, de exemplu, plata a 5 lei pentru un consult la medicul de familie şi a 10 lei pentru un consult la spital.

Introducerea sistemului de coplată constituie unul din angajamentele Guvernului în acordul de împrumut convenit cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul introduce coplata în sănătate, prin tichet moderator, sunt scutite 8 milioane persoane.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul introduce coplata în sănătate, prin tichet moderator, sunt scutite 8 milioane persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei