Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Salariile din Finanţe şi Muncă au fost menţinute deliberat la un nivel minim, pentru stimulente

Salariile angajaţilor din Ministerele Finanţelor şi Muncii au fost menţinute în mod deliberat la nivelul cel mai mic din sistem, pentru a fi compensate prin stimulente acordate indiferent de performanţe, astfel fiind lăsată şefului instituţiei o marjă foarte mare de manevră, afirmă premierul Boc.

"La Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii în mod deliberat salariile erau cele mai mici din sistem, dar ei (angajaţii-n.r.) compensau cu stimulente. Dar acolo nu era un criteriu obiectiv la care să se raporteze cât primeşte un salariat. Ei au preferat, în decursul timpului, să primească stimulente, dar să rămână cu salariile mici în sistem. Acum, vin şi ei şi se poziţionează la locul corect în sistem şi se elimină această practică a stimulentelor care, de multe ori, era un instrument discriminatoriu şi greu de apreciat dacă nu erau criterii obiective, de către şeful instituţiei. Practic, lăsau şefului instituţiei o marjă foarte mare de manevră, nu neapărat de a-i răsplăti pe cei mai valoroşi", a spus Boc miercuri seara, la postul public de televiziune.

El a reluat totodată afirmaţia că salariile din sectorul bugetar nu ar mai fi trebuit reduse cu 25% dacă fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu ar fi avertizat Guvernul la începutul acestui an că acordarea celui de-al 13-lea salariu şi a primelor de vacanţă vor afecta resursele bugetare.

Guvernul a aprobat, miercuri, legea salarizării unitare în sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovată prin angajarea răspunderii în faţa Parlamentului.

Premierul Emil Boc a anunţat că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei.

La rândul său, ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat că angajaţii din sistemul bugetar care primesc stimulente vor beneficia, începând cu 1 ianuarie, de majorarea cu 15% a salariului de bază, la care se va adăuga media stimulentelor pe funcţie plătită în luna octombrie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Salariile din Finanţe şi Muncă au fost menţinute deliberat la un nivel minim, pentru stimulente.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Salariile din Finanţe şi Muncă au fost menţinute deliberat la un nivel minim, pentru stimulente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei