Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fătuloiu vorbeşte despre două persoane având legături cu Chelu, care au murit în condiţii suspecte

Secretarul de stat Dan Fătuloiu a declarat, ieri, la Antena 3, că există cel puţin două persoane care au lucrat alături de Cătălin Chelu şi apropiaţii săi, care au murit în condiţii suspecte, arătând că afaceristul gălăţean ar face parte dintr-o grupare mafiotă ce foloseşte "mijloace dure".

Dan Fătuloiu, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, a declarat, ieri, într-un interviu pentru postul Antena 3, că are informaţii despre o femeie pe nume "Luminiţa", care era "săgeata" în operaţiunile de privatizare a unor societăţi şi apoi de falimentare a acestora, în folosul lui Cătălin Chelu şi a partenerilor acestuia.

Chestorul şef a spus că femeia a murit în condiţii suspecte, într-un accident rutier, după ce a ieşit de la o şedinţă a Consiliului de Administraţie a uneia din firmele lui Chelu.

Fătuloiu a indicat că, din cunoştinţele sale, grupările de tipul celeia din care face parte Chelu ar acţiona prin desfacerea furtunului de frână al maşinii, pentru a provoca un accident rutier.

De asemenea, Fătuloiu a amintit despre un bărbat care s-a aruncat de la etajul 8 al unei clădiri, precizând că acesta avea legături cu Chelu şi afacerile sale.

Potrivit secretarului de stat, acest gen de fapte ar fi specifice unui grup mafiot care "foloseşte mijloace dure".

În ceea ce priveşte flagrantul delict organizat în parcarea Ministerului de Interne, în urma căruia Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost reţinuţi, Dan Fătuloiu a spus că în maşina din care omul de afaceri gălăţean a scos punga cu bani se aflau soţia acestuia, copilul său şi Gabriel Constantinescu.

Şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică a mai afirmat că avea asupra sa, la acel moment, o cameră video ascunsă.

Fătuloiu a relatat că, în momentul în care Chelu a plecat de la MAI, un echipaj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-a blocat maşina în trafic şi l-a ridicat pe acesta. Fătuloiu a mai spus că omul de afaceri nu a vrut să vină în biroul său, pentru că i-ar fi fost teamă şi ar fi bănuit ceva.

Numele secretarului de stat în MAI Dan Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme - n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, vineri, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, pentru a-l prinde în momentul oferirii mitei de 50.000 de euro secretarului de stat în MAI, Dan Valentin Fătuloiu.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada august - 12 noiembrie 2010, Cătălin Chelu i-ar fi promis secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Dan Valentin Fătuloiu, denunţător în cauză, suma de un milion de euro, pentru ca acesta să îşi îndeplinească în mod necorespunzător îndatoririle de serviciu ce decurg din punerea în aplicare a Planului Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale. Documentul respectiv este fundamentat pe cooperarea inter-instituţională dintre MAI, Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi alte instituţii ale statului. Totodată, mita a fost promisă pentru a împiedica cercetarea în sistem integrat a cauzelor penale ce îi vizează pe Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, scopul final fiind soluţionarea favorabilă a respectivelor dosare penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fătuloiu vorbeşte despre două persoane având legături cu Chelu, care au murit în condiţii suspecte.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fătuloiu vorbeşte despre două persoane având legături cu Chelu, care au murit în condiţii suspecte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine... trimis de
(23 nov 2010, 21:53:35
Ba magarilor ,pensionarii nu au din ce trai,ati taiat ajutorul de incalzire ,vreti sa luati si concediul maternal si altii au bani de spagi de sute de mii de euro. Romani care mai aveti ceva in cap ,lasati-va tot si plecati unde vedeti cu ochii sa se conduca hotii intre ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei