Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serbările Unirii au fost deschise, la Alba Iulia, cu o ceremonie religioasă şi o defilare militară

Serbării Unirii, ce marchează Ziua Naţională a României şi împlinirea a 92 de ani de la Marea Unire, au fost deschise oficial, ieri, la Alba Iulia, cu o ceremonie religioasă, o defilare militară şi arborarea unui banner cu însemnele oraşului şi steagul tricolor pe turnul Catedralei Reîntregirii.

Deschiderea oficială a Serbărilor Unirii s-a desfăşurat în Piaţa Tricolorului din faţa Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, unde un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat o slujbă de binecuvântare a manifestărilor care urmează să se desfăşoare până în 1 Decembrie.

Serbările Unirii au fost deschise de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi de prefectul judeţului, Ştefan Bardan, la eveniment participând câteva sute de persoane, printre care reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai partidelor, membrii unor organizaţii patriotice şi elevi de la şcolile din Alba Iulia.

Programul festiv a cuprins şi o mică defilare militară, la care au participat detaşamentele de elevi ai Colegiului Militar Liceal "Mihai Viteazul", precum şi un scurt recital de cântece de fanfară.

De asemenea, pe turnul Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia a fost arborat un banner de aproximativ 20 de metri, cu însemnele oraşului şi steagul tricolor.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a lansat, în mesajul său, o invitaţie pentru toţi cei care iubesc România şi 1 Decembrie să vină la Alba Iulia.

"Îi invit pe toţi românii, pe toţi cei care simt româneşte, pe toţi cei care iubesc Alba Iulia, pe toţi cei care iubesc 1 Decembrie, adevărat, din suflet, să vină la Alba Iulia. Să vină la Alba Iulia până la 1 Decembrie, să vină la Alba Iulia de 1 Decembrie, să vină oricând la Alba Iulia, pentru că a veni la Alba Iulia undeva înseamnă şi un gest de patriotism, un gest prin care arăţi că îţi iubeşti altfel ţara şi altfel neamul", a spus Hava.

La rândul său, prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a că autorităţile judeţene au la dispoziţie în acest an 400.000 de lei, sumă alocată de Guvern, pentru organizarea Serbărilor Unirii şi a manifestărilor de Ziua Naţională, la care se vor adăuga contribuţiile Consiliului Judeţean Alba şi ale Primăriei Alba Iulia.

Bardan a spus că în program sunt incluse, până în 1 Decembrie, manifestări culturale, simpozioane, expoziţii, întreceri sportive, concerte, iar în 1 Decembrie vor fi depuneri de coroane la statuile personalităţilor care au contribuit la înfăptuirea Unirii, o paradă a portului popular, o defilare militară şi concerte în aer liber de muzică uşoară şi populară.

"Astăzi (duminică - n.r.) am deschis Serbările Unirii şi invit albaiulienii şi toţi cetăţenii care iubesc România şi 1 Decembrie să vină la Alba Iulia", a spus prefectul de Alba, Ştefan Bardan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serbările Unirii au fost deschise, la Alba Iulia, cu o ceremonie religioasă şi o defilare militară.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serbările Unirii au fost deschise, la Alba Iulia, cu o ceremonie religioasă şi o defilare militară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei