Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APR întreabă dacă Poliţia monitorizează mai mult magistraţii decât lumea interlopă

Asociaţia Procurorilor din România îi cere public şefului Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric, fie să spună cine sunt procurorii care dau bani cu camătă, fie să-şi retragă afirmaţiile, APR întrebând dacă lucrători ai Ministerului de Interne monitorizează mai mult magistraţi decât lumea interlopă.

Într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, procuror Constantin Sima, arată că APR este preocupată de prevenirea şi combaterea criminalităţii, de ordinea publică şi de siguranţa cetăţeanului în locurile publice şi în propria locuinţă.

"La data de 12 octombrie 2010, când un elev din municipiul Craiova a fost asasinat la câţiva paşi de gardul liceului al cărei elev era, asociaţia a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor să iniţieze un proiect de lege privind prevenirea şi combaterea violenţei în locurile publice. Neprimind nici un răspuns, am repetat această solicitare la 16 noiembrie 2010, după incidentul cu consecinţe grave de la Piatra Neamţ când am oferit Ministerului Administraţiei şi Internelor parteneriat şi consultanţă în vederea elaborării unui proiect de lege privind prevenirea şi combaterea violenţei în locurile publice", se arată în comunicat.

În opinia asociaţiei, siguranţa cetăţeanului ar trebui să fie principala preocupare a Ministerului Administraţiei şi Internelor care nu ar trebui să rămână insensibil la solicitările societăţii civile pe această temă.

"Am fost de altfel surprinşi de poziţia unor persoane cu funcţii importante în Ministerul Administraţiei şi Internelor, cum este comisarul Aurelian Şoric , fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Neamţ, care alătură numele familiei Mararu, despre care afirmă că dau bani cu camătă, de procurori, despre care, spune dumnealui, că fac acelaşi lucru", spune APR.

Totodată, arată asociaţia, dacă Aurelian Şoric are date despre procurori care desfăşoară activităţi de natură să le ştirbească reputaţia, îi cere public să pună aceste date la dispoziţia Consiliului Superior al Magistraturii, iar dacă nu, îi cerem să-şi retragă afirmaţiile făcute la adresa acestei categorii de magistraţi care îşi fac datoria.

"Oare unii lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor monitorizează mai mult pe magistraţi decât lumea interlopă? Propunem conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor această temă de reflecţie", se arată în comunicat.

Un atac armat soldat cu moartea lui Gheorghe Mararu şi rănirea lui Bogdan Mararu - despre care presa locală a spus că sunt personaje ale lumii interlope şi că ceea ce s-a întâmplat este o reglare de conturi între grupări din zona Neamţ - a generat un amplu scandal la nivelul conducerii Ministerului de Interne.

Dan Fătuloiu, secretar de stat în MAI, s-a deplasat la Piatra Neamţ în urma asasinatului, stabilind că şeful IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, trebuie revocat din funcţie, dar şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nici o legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisarul şef Aurelian Şoric, a spus că nu are nicio legătură cu familia Mararu. "Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camără? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Afirmaţiile lui Şoric a atras nemulţumirile din partea procurorilor.

În urma scandalului de la Neamţ, ancheta privind împrejurările în care s-a comis asasinatul a fost preluat de Parchetul instanţei supreme, Cristian Chilat - cel care a tras cu arma în fraţii Gheorghe şi Bogdan Mararu - fiind adus miercuri la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APR întreabă dacă Poliţia monitorizează mai mult magistraţii decât lumea interlopă.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APR întreabă dacă Poliţia monitorizează mai mult magistraţii decât lumea interlopă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei