Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici propune desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) au propus, marţi, la Poiana Braşov, la cea de-a treia ediţie a Conferinţei "Inovaţie şi calitate în sectorul public", desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental şi reducerea numărului de consilieri principali şi superiori.

În cadrul conferinţei ANFP a fost prezentat Statutul funcţionarilor publici, care va fi supus dezbaterii în Parlament la începutul lunii decembrie şi pus în practică în primăvara anului viitor.

Szakal Andras, preşedintele ANFP, a anunţat că în prezent există 250 de inspectori guvernamentali în ţară şi că aceştia ar trebui să fie transferaţi din funcţie, într-un corp de rezervă, pe o perioadă de doi ani.

"Inspectorii guvernamentali intră într-un Corp de rezervă al înalţilor funcţionari publici pe o perioadă de doi ani. Dacă nu îşi vor găsi o modalitate de revenire pe funcţie publică, în aceşti doi ani, vor părăsi Corpul", a spus Szakal.

De asemenea, în cadrul conferinţei s-a discutat şi despre reducerea numărului de consilieri principali şi superiori, care reprezintă aproximativ 80 la sută din numărul funcţionarilor publici deoarece este nevoie mai mare de funcţionari de rang inferior.

"Există o lipsă acută a funcţionarilor de rang inferior. Propunem ca această funcţie, care poate fi vacantată, să fie transformată în funcţie de debutant pentru că doar aşa putem atrage tineri în administraţia publică", a spus preşedintele ANFP.

Tot în cadrul întâlnirii de la Poiana Braşov au fost acordate şi premiile ANFP.

Astfel, Ministerul Comunicaţiilor, Instituţia Prefectului Bucureşti şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au fost premiate pentru "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performante", iar Consiliul Judeţean Vrancea, Prefectura Buzău şi Prefectura Cluj au fost premiate la categoria "Consolidarea administraţiei publice prin promovarea dialogului social şi prin atragerea cetăţenilor la actul de decizie".

Primăria Craiovei a primit un premiu pentru "Integritate, transparenţă şi răspundere în cadrul funcţiei publice", cu proiectul "Un oraş fără corupţie, un oraş cu viitor", urmată de Prefectura Bucureşti şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Cluj.

Întâlnirea funcţionarilor publici va continua, miercuri, în Poiana Braşov, cu un seminar intitulat "Managementul resurselor umane în funcţia Publică", unde se vor discuta teme legate de etică şi integritate, de dezvoltarea carierei funcţionarilor publici şi dosarul profesional în sistemul administrativ românesc, urmând ca joi să aibă loc o sesiune de discuţii libere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici propune desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici propune desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei