Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ascuns în casa bunicilor

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ a fost prins şi arestat

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost prins în comuna nemţeană Bârgăoani, acesta fiind găsit într-o casă aparţinând bunicilor săi din satul Dârloaia, a declarat primarul localităţii, Petrică Şchiopu.

Primarul din Bârgăoani a spus că a aflat că Cristian Chilat se ascundea într-o casă pe care o moştenise de la bunicii săi în satul Dârloaia. Casa era nelocuită, iar un vecin avea grijă de locuinţă.

Cristian Chilat a fost adus la audieri la Parchetul Tribunalului Neamţ cu o cagulă pe faţă. El a fost identificat de ziarişti printre "mascaţi" întrucât era încătuşat.

 

Arestat preventiv pentru omor deosebit de grav

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat, aseară, de Tribunalul Neamţ, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tribunalul Neamţ şi-a însuşit propunerea procurorului şi a decis arestarea preventivă a lui Chilat pentru 29 de zile, acesta fiind acuzat că a împuşcat mortal un bărbat şi l-a rănit pe fratele acestuia, în prezent fiind dus la arestul IPJ Neamţ.

Cristian Chilat, zis "Falău", este presupusul autor al asasinatului comis, duminică, într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ, asupra lui Gheorghiţă Mararu, cunoscut membru al unei grupări interlope.

Gheorghiţă Mararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul dintre aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.

Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean.

El a fost externat, ieri dimineaţă, de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

 

Chilat a refuzat să facă declaraţii la Parchet şi în faţa instanţei de judecată

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a refuzat să facă declaraţii atât la Parchet, cât şi în faţa instanţei care a decis, ieri seară, arestarea sa preventivă pentru 29 de zile, a declarat Vasile Anton, avocatul din oficiu al lui Chilat.

Avocatul Vasile Anton a declarat corespondentului MEDIAFAX că Cristian Chilat nu a vrut să dea declaraţii nici la audierile de la Parchet, şi nici în şedinţa de judecată unde a fost decisă arestarea lui.

"Am vorbit cu el şi mi-a spus doar că este sportiv, că face box de 30 de ani şi obişnuia să alerge câte 20 de kilometri în fiecare zi şi că în ziua în care s-a produs evenimentul era în trecere prin faţa cafenelei şi a văzut parcată maşina lui Gheorghiţă Mararu cu care avea neînţelegeri şi că a intrat în cafenea. Altceva nu a mai vrut să spună despre eveniment", a declarat avocatul.

El a adăugat că acesta i-a mai spus că pistolul pe care îl avea din 2007 îl purta la el pentru protecţie şi că îl ascundea în fiecare zi îngropându-l în alt loc.

"Ştiu că arma a fost găsită şi confiscată", a mai spus Anton.

El a evitat să se pronunţe asupra discernământului lui Chilat.

"Nu mă pot pronunţa asupra stării sale de sănătate. Acest lucru va fi stabilit prin expertiză psihiatrică", a mai spus avocatul lui Chilat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ a fost prins şi arestat.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ a fost prins şi arestat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei