Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împuşcături într-o cafenea din Piatra Neamţ. O persoană a murit

O persoană a murit, iar alta a fost rănită, ieri la prânz, după ce un necunoscut a intrat într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ şi a tras cu un pistol cu glonţ înspre acestea.

Comisarul şef Aurelian Şoric a declarat că, din primele cercetări, se pare că a fost vorba despre o chestiune personală între agresor şi cele victime.

Chemată la faţa locului, Ambulanţa le-a preluat pe cele două persoane, însă în cazul uneia dintre acestea, cu multiple răni în torace şi abdomen, nu a mai putut face nimic, fiind declarată moartă, celălalt rănit fiind stabilizat hemodinamic şi fiind transportat la spital.

Potrivit cercetărilor, Gheorghiţă (32 ani) şi Bogdan (36 ani) Mararu stăteau la masă, ieri la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul din aceştia fiind împreună cu prietena sa.

La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani) zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă şi de două ori pe Bogdan, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.

Conform informaţiilor furnizate de doctorul Letiţia Damoc, director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator. Doctorii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa direct pe masa de operaţie, el având lezate organele interne şi intestinele.

 

Agresorul se numeşte Cristian Chilat şi este un vechi duşman al familiei Mararu

Surse din cadrul IJP Neamţ au confirmat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul acuzat că l-a ucis pe Gheorghiţă Mararu şi l-a rănit grav pe fratele acestuia se numeşte Cristian Chilat, în vârstă de 40 de ani, din Piatra Neamţ, fiind un vechi duşman al familiei Mararu. Zis şi "Falău", el fusese eliberat din închisoare în urmă cu aproximativ trei luni.

Parchetul Tribunalului Neamţ a declanşat deja investigaţii cu privre la împrejurările în care s-a produs incidentul, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor şi, respectiv, omor, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu atât mai mult cu cât din primele date a reieşit că suspectul ar fi folosit arma în mod ilegal.

 

Fătuloiu supraveghează ancheta

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a fost trimis la Piatra Neamţ pentru a urmări modul în care poliţiştii fac ancheta în cazul omorului de ieri, precum şi pentru a analiza activitatea IPJ Neamţ în asigurarea ordinii şi siguranţei.

"Urmare a evenimentului petrecut astăzi, 14 noiembrie, în judeţul Neamţ, în urma căruia două persoane au fost împuşcate, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan-Valentin Fătuloiu, se află, din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Constantin Igaş, la Neamţ, pentru a urmări de la faţa locului modul în care poliţiştii desfăşoară activităţile specifice de cercetare sub coordonarea procurorilor. De asemenea, şeful Departamentului va efectua o analiză a activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, pe linia asigurării ordinii şi siguranţei publice pentru cetăţeni", se arată într-un comunicat de ieri al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Conform documentului, ministrul Igaş a solicitat profesionalism şi celeritate în ancheta începută după ce un bărbat a fost ucis şi un altul rănit grav în urma unui schimb de focuri petrecut, ieri la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ.

În plus, Inspectoratul General al Poliţiei Române a constituit o echipă de coordonare a măsurilor luate de poliţiştii nemţeni în acest caz, echipă condusă de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împuşcături într-o cafenea din Piatra Neamţ. O persoană a murit.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Împuşcături într-o cafenea din Piatra Neamţ. O persoană a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei