Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu cere moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

El a spus că insistă ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor naţionale.

"Decizia stă în mâinile dumneavoastră", le-a spus preşedintele parlamentarilor.

Preşedintele a insistat asupra necesităţii realizării de acţiuni consecvente cu interesul naţional în următoarele 30-45 de zile

Traian Băsescu a apreciat că moratoriul propus de el pentru deblocarea activităţii Parlamentului este posibil pentru că toate partidele spun că acţionează pentru interesul naţional.

Şeful statului a precizat că este necesară adoptarea Legii salarizării unitare, a Legii pensiilor şi a Legii bugetului de stat pe anul 2011.

Preşedintele a spus, în faţa senatorilor şi deputaţilor, că mediul politic "s-a deteriorat" în ultimele luni, creând "premise nedorite" pentru îndepărtarea de la îndeplinirea condiţionalităţilor ce decurg din acordul cu FMI, CE şi BM.

"Drumul pe care se va merge în continuare rămâne la latitudinea dumneavoastră. Prin acţiunea dumneavoastră România poate merge către mai bine sau către mai rău. Decizia este în mâinile dumneavoastră", le-a transmis Băsescu liderilor partidelor parlamentare.

El a avertizat că timpul în care ar trebui legiferate actele normative care condiţionează finalizarea Acordului cu FMI este "de numai 30, maximum 45 de zile".

"Nici o altă soluţie decât un moratoriu care să deblocheze legiferarea priorităţilor din acord nu este viabilă. Insist ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat în interes naţional, prin deblocarea activităţii celor două Camere", a afirmat Băsescu.

Preşedintele a atenţionat că orice amânare a deciziei partidelor parlamentare cu privire la moratoriul pe care l-a propus este în defavoarea României.

"Guvernul şi partidele din Parlament pot îmbunătăţi rapid condiţiile pentru a se reveni la normal sau, la fel de rapid, pot înrăutăţi situaţia României. Miza este credibilitatea externă şi ieşirea din criză ca bază pentru reluarea creşterii economice", a spus el.

Băsescu şi-a exprimat, spre finalul discursului rostit în Parlament, încrederea în "înţelepciunea" liderilor politici şi a afirmat că, odată îndeplinite obiectivele din moratoriul propus de el, "România se va înscrie pe drumul cel bun".

"Sper că veţi lua decizia corectă. Şi, ca om politic cu experienţă, vă pot spune că românii îi vor aprecia pe aceia care se vor bate cu criza, şi nu pe aceia care se ascund de efectele măsurilor anticriză", a concluzionat preşedintele.

 

Antonescu: Băsescu nu ne propune un armistiţiu, ci să votăm orbeşte măsurile Guvernului

Preşedintele PNL Crin Antonescu, a declarat, ieri seară, într-o conferinţă de presă, că şeful statului nu le propune partidelor parlamentare un armistiţiu, ci ca opoziţia să demisioneze de la obligaţiile sale şi să voteze "orbeşte" măsurile "absurde" ale Guvernului.

"E nevoie ca acest război în care nu câştigă nimeni, şi în orice caz pierde România, să îşi găsească un capăt. Iar acest capăt nu poate fi ceea ce ne cere nouă preşedintele şi anume să demisionăm de la obligaţiile noastre de partide politice de opoziţie şi să ne comportăm cam cum s-au comportat cei de la PD la moţiunea de cenzură. Ce ne cere preşedintele nu e un dialog autentic, nu e un consens, nu e un armistiţiu, ci pur şi simplu să votăm orbeşte măsurile şi acţiunile absurde ale guvernului Boc", a spus Antonescu.

Pe de altă parte liderul PNL a subliniat că preşedintele Băsescu "nu poate opri în niciun fel căderea României, nu poate să ofere un minim de spaţiu de dialog pentru România şi scena politică românească", acesta fiind mai degrabă "un factor de discordie, un agent al disoluţiei societăţii'.

De asemenea, Antonescu a precizat că orice discuţie serioasă pentru rezolvarea problemelor României, între partidele parlamentare, trebuie să pornească de la premisa plecării guvernului Boc, iar atunci când e vorba de funcţionarea normală a Camerei Deputaţilor discuţia trebuie să plece din punctul în care "preşedintele acestei Camere, Roberta Anastase, se retrage".

El a menţionat că liberalii sunt gata să se întâlnească cu celelalte partide unde vor şi când vor liderii acestora şi să discute despre soluţiile adevărate şi despre "un nou pact de comportament, de atitudine şi de principiu dintre toate partidele parlamentare".

Întrebat dacă ar accepta ca discuţiile dintre partidele parlamentare să fie mediate de preşedintele Traian Băsescu, Crin Antonescu a replicat: "Nu e nevoie".

"Noi suntem partide politice cu experienţă îndelungată, cred, nu avem nevoie de un mediator, e un diriginte, şi cred că PD poate să meargă neţinut de mână de preşedinte", a conchis Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu cere moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului.
 Vizualizări articol: 399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu cere moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei