Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

MMFPS: Aproape 2.200 de persoane înscrise în grad de invaliditate şi-au pierdut dreptul la pensie

Aproape 2.200 de persoane, înscrise într-un grad de handicap, şi-au pierdut dreptul la pensie în urma verificărilor, iar în cazul altor 5.994 s-a decis schimbarea încadrării de la un grad de invaliditate agravant la un grad de invaliditate mai puţin agravant, informează Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) informează că de la începutul activităţii de verificare medicală desfăşurată de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale a fost confirmată încadrarea în acelaşi grad de invaliditate pentru 162.573 de persoane din cele 170.966 de persoane verificate.

"Pentru 5.994 de persoane s-a decis schimbarea încadrării de la un grad de invaliditate agravant la un grad de invaliditate mai puţin agravant. De asemenea, în urma acestor verificări s-a decis depensionarea a 2.197 de persoane", se arată în comunicatul remis, ieri, agenţiei MEDIAFAX.

Legea 119/2010 prevede că într-un interval de un an Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, prin Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, organizează verificarea încadrării în grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă la acea dată.

Dacă în urma verificării încadrării în grad de invaliditate realizate rezultă că dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin săvârşirea unor infracţiuni, atât beneficiarul pensiei de invaliditate, cât şi persoanele care au participat, în orice mod, la săvârşirea unei infracţiuni ce a avut ca rezultat încadrarea în grad de invaliditate răspund, în condiţiile legii, beneficiarul pensiei de invaliditate fiind obligat să restituie integral sumele încasate ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPS: Aproape 2.200 de persoane înscrise în grad de invaliditate şi-au pierdut dreptul la pensie.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MMFPS: Aproape 2.200 de persoane înscrise în grad de invaliditate şi-au pierdut dreptul la pensie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pensionarii trimis de
(10 nov 2010, 22:27:48
la milisauti a verificat cineva citi sunt pensionati pe caz de boala in schimp au cite 3 vite in grajd 10 porci 5 hectare de pamint consilieri la primarie ....dar. au si pensie pe caz de boala..explicatia?poate o cunoasteti voi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei