Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2010 - Anul XV, nr. 264 (4555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii au adoptat tacit o iniţiativă legislativă care reglementează activităţile şi practicile oculte

Senatorii au adoptat tacit o iniţiativă legislativă care reglementează activităţile şi practicile oculte şi protejează persoanele înşelate prin ghicit sau alte metode similare, proiect propus de un grup de parlamentari dintre care cei mai mulţi aparţin grupului PDL.

Senatorii din Comisia juridică respinseseră această iniţiativă legislativă.

În proiectul de lege se arată că practicile de ghicitorie "nu sunt integrate în sistemul principal al serviciilor oferite populaţiei şi au la bază doar teoriile, credinţele şi experienţele empirice ale aşa-ziselor clar-văzătoare în prezicerea viitorului, tămăduire de boli şi alte afecţiuni sufleteşti".

Iniţiatorii propun ca pentru acest domeniu, în cazul în care nu există, să se creeze standarde ocupaţionale şi definesc noţiunile de "ghicitor", "practică ocultă", "vrăjitorie" şi "farmece".

În proiect se mai propune ca activităţile de ghicit şi magie să fi încadrate în nomenclatorul profesiilor liberale iar persoanele care exercită activităţi de ghicit şi magie să fie obligate să posede autorizaţie de liberă practică.

Dacă această iniţiativă ar fi adoptată şi de Camera Deputaţilor, practicianul din domeniul ocult ar fi obligat să adere la o organizaţie profesională specifică, care ar avea obligaţia ca, la înfiinţare, să stabilească obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adăugată.

Pe de altă parte, iniţiativa legislativă interzice amplasarea cabinetelor de ghicit şi vrăjitorie sau desfăşurarea activităţilor oculte, dar şi publicitatea de orice fel, în proximitatea lăcaşurilor de cult, a instituţiilor publice, a instituţiilor de învăţământ sau a unor instituţii de interes public.

Iniţiatorii mai prevăd în proiect că inducerea şi menţinerea în eroare sau amăgire a unei persoane în scopul de a obţine prin aceste practici un folos material se pedepseşte, potrivit articolului 244 din Codul Penal, cu pedeapsa închisorii de la şase luni la trei ani.

Proiectul îi are ca iniţiatori pe deputaţii PDL Claudia Boghevici, Victor Boiangiu, Gheorghe Ciobanu, Marinel Cioancă, Constantin Dascălu, Cristinel Dugulescu, Stelian Ghiţă, Mircia Giurgiu, Marius Gondor, Gheorghe Hogea, Ioan Holdiş, Doru Leşe, Severus Militaru, Honorel Niţu, Daniel Oajdea, Corneliu Olar, Alin Popoviciu, Lucian Riviş, Ştefan Seremi, Claudiu Ţaga, Alin Trăşculescu, deputaţii PSD Maria Barna şi Cătălin Cherecheş, precum şi deputatul Ştefan Buciuta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii au adoptat tacit o iniţiativă legislativă care reglementează activităţile şi practicile oculte.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii au adoptat tacit o iniţiativă legislativă care reglementează activităţile şi practicile oculte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei